Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 16:02

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ,  καλεί σε πάνδημη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Δεν ανεχόμαστε πια:

• Την επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών δραματική υποστελέχωση τμημάτων, κλινικών, που οδηγεί σε υπερεργασία και εργασιακή εξουθένωση.
  • Τους μισθούς των υγειονομικών, όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, καθηλωμένους εδώ και 15 χρόνια! Τις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των εφημεριών, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.
  • Την παγίωση των "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων και την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων μας που χρόνια τώρα καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, την υπερεφημέρευση.
  • Τις συνθήκες εργασίας στα ανεπισκεύαστα κτίρια των δομών υγείας του νομού,
  • Την μη στελέχωση και λειτουργία της ΜΕΘ, ψυχιατρικής κ.α.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν καθαρά ότι το «νέο ΕΣΥ» που θέλει να χτίσει η κυβέρνηση,  θα είναι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που το οδήγησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις  ως εδώ. Συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας των ΣΔΙΤ.

Ιδιαίτερα για το φλέγον ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των συμβασιούχων συναδέλφων, η κυβέρνηση αφού τους συκοφάντησε ως «κομματικό στρατό ψηφοφόρων», διαμήνυσε στην βουλή,  δια μέσω της  υφυπουργού Υγείας Ειρ. Αγαπηδάκη, ότι οι «έκτακτες ανάγκες» για τις οποίες προσλήφθηκαν,  δεν υφίστανται πια και ότι εξετάζεται να δοθεί παράταση στις συμβάσεις για να καλυφθούν ανάγκες τον χειμώνα.  Ωστόσο,  ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να παρατείνει «…συμβάσεις χωρίς περιεχόμενο…» καθώς και ότι «…δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους…», ενώ ανάφερε προκλητικά ότι «…δεν θα γίνουν αθρόες προσλήψεις χωρίς λόγο».

Απαιτούμε :

• Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.
  • Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας, στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου καθώς και της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο κ.α.
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Καλύτερες συνθήκες περίθαλψης με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, επικουρικών και ΟΑΕΔ ώστε να παρέχεται σταθερή και συνεχής υγειονομική δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τους οι ασθενείς.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Αργοστόλι 28/11 /2023                                                   Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ετικέτες:

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ