Τα 6 πιο σημαντικά λάθη στο μακιγιάζ, από τη ματιά των beauty editors

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 17:00

Τα 6 πιο σημαντικά λάθη στο μακιγιάζ, από τη ματιά των beauty editors

Η ομορφιά είναι κομμάτι της καθημερινότητας της γυναίκας.


Ενημερωνόμαστε κάθε σεζόν για όλες τις νέες τάσεις και τις δοκιμάζουμε με ενθουσιασμό. Όμως, συχνά παραβλέπουμε το γεγονός ότι η ομορφιά και η περιποιημένη εξωτερική εικόνα σχετίζονται και με την ορθή εφαρμογή όλων των πληροφοριών που συγκεντρώνουμε.

Γνωρίζεις για παράδειγμα αν το primer – βάση μακιγιάζ - που χρησιμοποιείς είναι το κατάλληλο για το δικό σου τύπο επιδερμίδας;

Εμπιστεύσου λοιπόν τις συμβουλές των beauty editors και απέφυγε τα παρακάτω λάθη:

  • Πινέλα μακιγιάζ

Ακόμα και οι makeup artists παραδέχονται ότι ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ είναι μια από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες στη δουλειά τους. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις πως εκτός από τα βακτήρια που συγκεντρώνονται επάνω τους λόγω των υπολειμμάτων από τα προϊόντα, τα βρώμικα πινέλα επηρεάζουν αρνητικά την εφαρμογή των προϊόντων στο πρόσωπο, αλλοιώνοντας το συνολικό αποτέλεσμα.

  • Μπρόνζερ

Μια ακόμα παγίδα ομορφιάς είναι και αυτή του μπρόνζερ. Πολλές γυναίκες το απλώνουν σε ολόκληρο το πρόσωπο, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να εφαρμοστεί: η μύτη, τα ζυγωματικά, πηγούνι.

  • Foundation

Μια ακόμα κακή συνήθεια είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε τον κωδικό του foundation. Συνήθως, το δοκιμάζουμε στο χέρι, ενώ στην πραγματικότητα θα το φορέσουμε στο πρόσωπο. Μόνο που ο τόνος της επιδερμίδας στα σημεία αυτά διαφέρει.

  • Ντεμακιγιάζ

Το πιο καταστροφικό, ίσως, για την επιδερμίδα είναι να κοιμάσαι βαμμένη. Μην ξεχνάς να απομακρύνεις πάντοτε κάθε ίχνος προϊόντος πριν τον ύπνο, καθώς το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις με γηρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη.

  • Αδιάβροχη μάσκαρα

Όσο κι αν επιθυμείς ένα σαγηνευτικό βλέμμα με διάρκεια, η αδιάβροχη μάσκαρα τείνει να ξεραίνει τις βλεφαρίδες. Φόρεσε την σε ειδικές περιστάσεις.

  • Primer

Ανήκει στην κατηγορία των όχι και τόσο σημαντικών προϊόντων ομορφιάς, αλλά το primer είναι η βάση που προετοιμάζει το πρόσωπο για το μακιγιάζ αλλά και απαραίτητο καλλυντικό για την περιοχή των ματιών και τις σκιές- ιδιαίτερα αυτές με το γκλίτερ.




00 inkefalonia general ad 300X250