Τι σημαίνει η στάση που κοιμάστε για τη σχέση σας;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 08:12

Τι σημαίνει η στάση που κοιμάστε για τη σχέση σας;

Πες μου πως κοιμάσαι, να σου πω τι γίνεται με τη σχέση σου. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος έρευνας που εξηγεί πως η στάση που κοιμάται ένα ζευγάρι, δεν είναι τυχαία, μιας και αποκαλύπτει την ποιότητα αυτής.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire διαπίστωσαν πως τα ζευγάρια που διατηρούν φυσική επαφή, ενώ κοιμούνται ήταν πιο πιθανό να είναι πιο χαρούμενοι στη σχέση τους. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 94% των ζευγαριών, αγγίζει ο ένας τον άλλον και δηλώνουν ευτυχισμένοι. Οσον αφορά αυτούς που δεν αγγίζονται, το 68% λέει πως είναι ικανοποιημένο από τη σχέση του.

Η φυσική απόσταση φαίνεται πως μεταφράζεται σε συναισθηματική απόσταση. Από το 12% των ζευγαριών που τους χώριζαν 2,5 εκατοστά από το σύντροφό τους, το 86% είπε πως ήταν ευτυχισμένο. Για τα ζευγάρια που κοιμόντουσαν περισσότερο από 70 εκατοστά χώρια (μόλις το 2%), μόνο το 66% δήλωσε χαρούμενο.

«Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που εξετάζει τις θέσεις ύπνου των ζευγαριών και τα αποτελέσματα επιτρέπουν στους ανθρώπους να αποκτήσουν μια εικόνα για την προσωπικότητα και τη σχέση τους με κάποιον, μόνο από την θέση ύπνου τους», ανέφερε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Γουάισμαν.

Η πιο δημοφιλής στάση ύπνου στα ζευγάρια είναι «πλάτη με πλάτη», με το 42% να την επιλέγει. Το 31% επιλέγει να κοιτά από την ίδια κατεύθυνση, ενώ το 4% να κοιτά τον άλλον.

Παράλληλα, η μελέτη σημειώνει πως όσο πιο εξωστρεφής είναι κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να κοιμηθεί πιο κοντά στο έτερον του ήμισυ. Οι πιο δημιουργικοί χαρακτήρες έχουν την τάση να κοιμούνται αριστερά.

Την επόμενη φορά που θα κοιμηθείτε, θυμηθείτε την έρευνα και δείτε τι τύπος ζευγαριού είστε.