Μετέτρεψε το βαν του σε «φοιτητικό δωμάτιο» και γυρνάει τις ΗΠΑ κινηματογραφώντας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 10:54

Μετέτρεψε το βαν του σε «φοιτητικό δωμάτιο» και γυρνάει τις ΗΠΑ κινηματογραφώντας

 

 

Ο Ζακ Μποθ αποφάσισε το 2014 να εγκαταλείψει την τότε εργασία του και να αφοσιωθεί στην μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο, ως σκηνοθέτης.


Ήταν τότε που αποφάσισε ότι αντί να εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες, την αμερικανική πρωτεύουσα του σινεμά, θα προτιμούσε να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα «ταξίδι δρόμου» (road trip), το οποίο και ιδανικά θα του πρόσφερε την απαραίτητη έμπνευση και τις ιδανικές εικόνες για το νέο του φιλμ.


Σκέφτηκε λοιπόν ότι η καλύτερη εναλλακτική που είχε ήταν να μετατρέψει το δέκα ετών βανάκι του μάρκας «Chevrolet» σε ένα άνετο και καλαίσθητο χώρο που αν και θυμίζει φοιτητικό δωμάτιο, μπορεί και προσφέρει ότι χρειάζεται κάποιος για την μακρόχρονη διαμονή του σε αυτό.


Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιάζει με το γούστο του και τη χρηστικότητα του, αλλά κυρίως με την απίστευτη θέα που εξασφαλίζει στους επιβάτες του αν βρεθεί στην κατάλληλη τοποθεσία.


Μην φανταστείτε τίποτα πολυτέλειες και αχανείς χώρους. Όχι βέβαια. Εδώ ο Ζακ έχει μόνο ότι ακριβώς  χρειάζεται. Έναν καναπέ-κρεβάτι, ένα σκαμπό, έναν πάγκο εργασίας, μια μικρή κουζίνα και φυσικά πολλούς... μαυροπίνακες.


Το βαν επίσης διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του και που τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό τις διάφορες συσκευές, καθώς και wifi.


Το «Vanual» όπως ονόμασε το τελικό αποτέλεσμα της μετατροπής του Chevrolet αποδείχθηκε πιο δυνατό ακόμη και από την αγάπη του για τις ταινίες αφού πολύ σύντομα ο Ζακ έφτιαξε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη σε αυτό, όπου και συμβουλεύει τον κάθε ενδιαφερόμενο για το πως μπορεί να μετατρέψει ένα όχημα σε ένα κινητό σπίτι.


Μάλιστα αναλύει όλα τα στάδια της απαραίτητης διαδικασίας, από την προετοιμασία μέχρι την μόνωση και από τα ηλεκτρικά και υδραυλικά μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες.