5 τρόποι για να βεβαιωθείς πως είσαι καλοντυμένη-Χωρίς την βοήθεια του καθρέφτη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 09:59

5 τρόποι για να βεβαιωθείς πως είσαι καλοντυμένη-Χωρίς την βοήθεια του καθρέφτη!

Δεν είναι λίγες οι φορές που, επειδή βιάζεσαι και καθώς τρέχεις από το ένα μέρος στο άλλο, εν τέλει καταλήγεις να κανονίζεις κάποια έξοδο, για την οποία έχεις συνήθως 10' για να ετοιμαστείς και μάλιστα στο αυτοκίνητο (σε εμάς τουλάχιστον συμβαίνει συχνά). Για εσένα, λοιπόν, που είσαι πολυάσχολη και θέλεις να τα προλαβαίνεις όλα, προτείνουμε να διαβάσεις παρακάτω 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο look χωρίς να χρειαστεί να κοιταχτείς ούτε μια στιγμή στον καθρέφτη.


1. Κάνε στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: Νιώθω όμορφα; 
Εάν ετοιμάζεσαι χωρίς την βοήθεια του καθρέφτη ή της κάμερας του κινητού, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αναρωτηθείς όταν πλέον έχεις ετοιμαστεί, εάν νιώθεις όμορφα. Στην περίπτωση που νιώθεις πως έχεις φορέσει κάτι το οποίο σε κάνει να νιώθεις κάπως άβολα, είτε γιατί σου πιέζει το σώμα σου ή γιατί δεν είναι άνετο, τότε το πιθανότερο είναι πως το look σου δεν δείχνει ωραίο. Άσε τα συναισθήματά σου να μιλήσουν και να γίνουν τα μάτια σου και άκουσε τα προσεκτικά.
2. Έχε γνώση για το ποια είναι η δική σου φόρμουλα
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να βεβαιωθείς πως έχεις δημιουργήσει ένα σωστό outfit είναι να ξέρεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και να σετάρεις ένα look σύμφωνα με αυτή την παράμετρο. Εάν για παράδειγμα σε κολακεύουν τα μακριά φορέματα, τότε δεν είναι κακή ιδέα να έχεις πάντα ένα maxi φόρεμα φυλαγμένο στο αυτοκίνητό σου, για εκείνες τις στιγμές που θα χρειαστεί να ανανεώσεις βιαστικά το look σου.
3. Προτίμησε το μίνιμαλ
Όταν ετοιμάζονται χωρίς την βοήθεια του καθρέφτη, το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες, είναι να υπερβάλλουν με το ντύσιμό τους, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να δουν το τελικό αποτέλεσμα. Νομίζεις ότι αφού δεν μπορείς να προσδιορίσεις πώς ακριβώς θα δείχνει το look σου, πιθανότατα με τα αξεσουάρ θα καταφέρεις να το αναβαθμίσεις. Στο τέλος όμως αυτό καταλήγει να δείχνει πιο περίπλοκο και χωρίς καμία συνοχή. Για τον λόγο αυτόν, κινήσου σε μίνιμαλ πλαίσια και αν και πάλι νιώθεις πως το look απέτυχε, τότε απλώς θυμήσου τον κανόνα της αείμνηστης Coco Chanel: “Αφαίρεσε τουλάχιστον ένα αξεσουάρ πριν βγεις από την πόρτα”. 

4. Στόχευσε στα neutrals
Όσο πιο basic τα χρώματα με τα οποία θα σετάρεις το look σου, τόσο το καλύτερο. Μπεζ, λευκά και μαύρα, σε συνδυασμό με πιο απαλά prints όπως το leopard, είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Μπορεί οι υπόλοιποι να φοράνε χρώματα, ωστόσο αφού δεν μπορείς να δεις τι κάνεις, το να ακολουθήσεις τον ασφαλή δρόμο, είναι το πιο σοφό.
5. Πες "ναι" στο layering έτσι ώστε άμα το look δεν πετύχει, να μπορείς να αλλάξεις μετά
Κάθε κορίτσι έχει την ανάγκη να ξέρει ότι υπάρχει μια ασφαλής εναλλακτική σε ό,τι και αν κάνει. Εσύ απλώς θέλεις να ξέρεις ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις το look σου. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα αφού ετοιμαστείς, στο τέλος να συνειδητοποιήσεις πως δεν σου αρέσει η εμφάνισή σου. Ωστόσο εάν έχεις πραγματοποιήσει το σωστό layering μπορείς πάντα να επαναπροσδιορίσεις το look σου και να δημιουργήσεις κάτι εντελώς διαφορετικό. 

entertv