«Sex Factor» για νέους πορνοστάρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 11:24

«Sex Factor» για νέους πορνοστάρ

Τo νέο σόου της αμερικανικής βιομηχανίας πορνό προκάλεσε φρενίτιδα με εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφιότητες, αλλά μόλις 16 ήταν οι τυχεροί που επιλέχθηκαν. Κανένας δεν επελέγη από την Ελλάδα

ουαλικές δεξιότητές τους. Εξαρχής όμως είχε τεθεί ένας απαράβατος κανόνας, η μη τήρηση του οποίου σήμαινε αυτομάτως αποκλεισμό από τη διαδικασία. Απαγορευόταν ρητώς οποιαδήποτε συμμετοχή των υποψηφίων έστω και σε μία σκηνή ταινίας πορνό.Το ριάλιτι αφορά αυστηρά και μόνο αρχάριους, εξ ου και οι δημιουργοί του δηλώνουν πως θέλουν νέο αίμα.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στις 6 Δεκεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο και το σόου θα αρχίσει να προβάλλεται διαδικτυακά και από ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Για τη δημιουργία αυτού του ριάλιτι ένωσαν τις δυνάμεις τους κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του ερωτικού θεάματος. Η απόφαση ελήφθη στην τελετή των βραβείων AVN, τα λεγόμενα «Οσκαρ του πορνό».

4,4 δισ. βίντεο την ημέρα


Δύο είναι, πάντως, τα ερωτήματα που εγείρονται: γιατί δημιουργήθηκε ένα τέτοιου είδους σόου; Ποιοι δηλώνουν συμμετοχή; Η απάντηση είναι απλή: η αγορά της απόλαυσης, όπως την αποκαλούν, ανθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ο τζίρος ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια. Και οι πορνοστάρ, όμως, κερδίζουν πολλά χρήματα. Για μια ημέρα γυρισμάτων ένας άσημος ηθοποιός σε ταινίες πορνό στις Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζει από 500-600 δολάρια, ενώ για γκέι πορνό η αντίστοιχη ταρίφα είναι τριπλάσια. Τα πρωτεία στην παραγωγή πορνογραφικού υλικού τα κρατούν με διαφορά οι ΗΠA, με τη Γερμανία να ακολουθεί. Καθεμία παράγει πάνω από 400 ταινίες πορνό κάθε εβδομάδα. Η XVideos, μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες πορνό στον κόσμο, έχει 350 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, οι οποίοι βλέπουν 4,4 δισεκατομμύρια βίντεο.

Σε αντίθεση με άλλα τηλεοπτικά ριάλιτι, όπου ή κερδίζεις ή χάνεις, οι δημιουργοί του «Sex Factor» τονίζουν ότι θα έχουν οφέλη όλοι οι συμμετέχοντες. «Tο έχουμε οργανώσει με τέτοιον τρόπο που ακόμα και αυτοί που δεν θα κερδίσουν τον διαγωνισμό θα έχουν τεράστια δημοσιότητα και θα εξασφαλίσουν σημαντικούς ρόλους», μας είπε o επικεφαλής παραγωγός Μπάντι Ρούμπεν και συνέχισε: «Οι διαγωνιζόμενοι θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι και θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από τους πιο διάσημους αστέρες της βιομηχανίας. Δεν νομίζω ότι αυτό το είδος των ευκαιριών υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και αυτό κάνει μοναδικό το ριάλιτί μας».

Η αλήθεια είναι ότι σε μια υπερκορεσμένη και ιδιαίτερα επικερδή αγορά είναι δύσκολο να ξεπηδήσουν νέα ταλέντα και να φτιάξουν όνομα. Αυτό απαιτεί συνήθως εκατοντάδες σκηνές, πολλά έτη εργασίας και αμέτρητες κακοτοπιές.

Το γεγονός ότι η βιομηχανία του σεξ είναι η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα στον κόσμο μάς δίνει και την απάντηση στο δεύτερο ερώτημα: γιατί κάποιος διακυβεύει την όποια υπόληψη έχει και εγκαταλείπει την προοπτική μιας φυσιολογικής ζωής και μιας φυσιολογικής εργασίας συμμετέχοντας σ’ ένα τέτοιο ριάλιτι;

Η πορνοστάρ Μπελ Νοξ, η οποία είναι κριτής στο ριάλιτι και θα γυρίσει μια ταινία με τον νικητή, απαντά, επικαλούμενη τη δική της ιστορία. Γεννημένη ως Μίριαμ Γουίκς, ήταν 18 ετών όταν αποφάσισε να εγγραφεί στο Duke University, εξασφαλίζοντας έτσι τα δίδακτρα από τη συμμετοχή της σε ταινίες πορνό. Οπως ισχυρίζεται η ίδια, τα υψηλά δίδακτρα του πανεπιστημίου δεν της είχαν αφήσει επιλογή. «Ενιωσα ότι δεν είχα πάρα πολλές διεξόδους. Κινδύνευα να μη σπουδάσω και γύρευα τρόπους να βγάλω γρήγορα χρήματα. Μια ημέρα απλά πληκτρολόγησα στο Google “πώς να γίνετε πορνοστάρ;”. Είδα όλα αυτά τα πρακτορεία μοντέλων και έστειλα το βιογραφικό μου, φωτογραφίες και τις διαστάσεις μου. Σε λίγες ημέρες άρχισαν να μου τηλεφωνούν και να μου προσφέρουν δουλειά. Ολοι με ρωτούν γιατί να θέλω να κάνω πορνό. Ο λόγος είναι τα χρήματα. Σε λίγο θα αποφοιτήσω χωρίς χρέη, σε αντίθεση με τους περισσότερους συμφοιτητές μου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ