Για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Άκης Τσελέντης επέλεξε τον τόπο καταγωγής του, την πανέμορφη Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 09:31

Για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Άκης Τσελέντης επέλεξε τον τόπο καταγωγής του, την πανέμορφη Κεφαλονιά

Ο γνωστός και διακεκριμένος καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης που πριν λίγο καιρό εξελέγη στη θέση του νέου διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κατάγεται ως γνωστό από την πανέμορφη Κεφαλονιά που τον περασμένο χειμώνα δοκιμάστηκε από δύο δυνατούς και καταστρεπτικούς σεισμούς.

Ο ίδιος ο κ. Τσελέντης χάρη στην γνώση και πείρα του στην παρατήρηση και επιστημονική εξήγηση των σεισμών και δη της περιοχής του Ιονίου πελάγους, πρόσφερε πραγματικά τα μέγιστα και βοήθησε σημαντικά τον περασμένο Φεβρουάριο που η αναστάτωση και ο φόβος είχαν χτυπήσει κόκκινο στο νησί του Αγίου Γερασίμου, το 3ο μεγαλύτερο της Ελλάδας, την ειδυλλιακή Κεφαλονιά.

Ο κύριος Τσελέντης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ξαναβρίσκεται αυτές τις μέρες στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά (έχει γεννηθεί στην περιοχή του Φισκάρδου) όπου και έζησε τα νεανικά του χρόνια, αυτή τη φορά για να χαρεί τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την οικογένεια του.

Εθεάθη μάλιστα προχθές να πίνει τον καφέ του αμέριμνος και ξεκούραστος στην παραλία της γραφικής Σάμης, στο γνωστό στέκι της περιοχής, το cafe, gelato, creperie "Acqua Marina" και "Cosi" (στο σημείο όπου είχε γυριστεί το καλοκαίρι του 2000 η ταινία «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τον Νίκολας Κέιτζ) που διευθύνει ο Κεφαλονίτης επιχειρηματίας Χαράλαμπος Παπαδάτος που έχει στενούς δεσμούς με την Πάτρα αφού εδώ εργάστηκε για πολλά χρόνια ενώ και η γυναίκα του, Σοφία Μαρτάτου είναι από την Πάτρα.

Ο Άκης Τσελέντης αγαπά την Κεφαλονιά και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που το νησί σφύζει το φετινό καλοκαίρι από κόσμο (ξένους τουρίστες και Έλληνες) και ο σεισμός του περασμένου χειμώνα ευτυχώς δεν επηρέασε την επισκεψιμότητα.

*Μάλιστα αυτές τις μέρες πραγματοποιεί κρουαζιέρα στο Ιόνιο και έδεσε στην Κεφαλονιά η θαλαμηγός μεγαθήριο του Σείχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν από το Αραβικό εμιράτο του Άμπου Ντάμπι.

thebest




00 inkefalonia general ad 300X250