Συμβουλές για να αδυνατίσετε χωρίς να πεινάσετε!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 18:05

Συμβουλές για να αδυνατίσετε χωρίς να πεινάσετε!

Η δίαιτα αποτελεί μια...κινητή γιορτή για τους περισσότερους. Στη περίπτωση που κάθε Δευτέρα ξεκινάτε δίαιτα η οποία όμως τις επόμενες ημέρες παίρνει αναβολή τηρήστε τις συμβουλές των ειδικών για να χάσετε εύκολα και χωρίς να πεινάσετε βάρος
φάτε με το κακό χέρι. Αν είστε δεξιόχειρες, καλό είναι να τρώτε εφ' εξής με το αριστερό σας χέρι και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας η τακτική αυτή κάνει την διαφορά στην ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσετε.

προτιμήστε τα καυτερά. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στον Καναδά, σε μελέτη που δημοσίευσαν απέδειξαν ότι μία ουσία που υπάρχει στα καυτερά φαγητά όπως στις πιπεριές μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και έτσι τις καύσεις των θερμίδων.

ελαιόλαδο για... πρωινό. Μελετητές από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ, στο Κεμπέκ του Καναδά διαπίστωσαν ότι αν προσθέσετε στο πρωινό λίγο ελαιόλαδο μπορεί να τρώτε λιγότερο την υπόλοιπη ημέρα.

σφίξτε τις γροθιές σας... Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Consumer Report», τεκμηρίωσε πως αν κάθε φορά που λαχταράτε κάτι νόστιμο σφίξετε δυνατά τις γροθιές για μισό λεπτό δεν θα υποκύψετε στον πειρασμό.

παίξτε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Βρετανοί ψυχολόγοι ανακάλυψαν πως μόλις τρία λεπτά κάποιου ηλεκτρονικού παιχνιδιού αρκούν για να μειώσουν την λαχτάρα για λίπη και τσιμπολόγημα.

φάτε γλυκό το πρωί. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ σε έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Steroids» κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα «γερό» πρωινό το οποίο περιλαμβάνει και γλυκό όχι μόνο διευκολύνει το αδυνάτισμα, αλλά βοηθά όσους αδυνατίζουν να διατηρήσουν επί περισσότερο καιρό το νέο βάρος.

αποφύγετε την ποικιλία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο με επικεφαλής τον καθηγητή Συμπεριφορικής Ιατρικής Λέοναρντ Έπσταϊν, ανακάλυψαν ότι η μονοτονία στο φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του σωματικού βάρους.

σερβίρετε φαγητό σε κόκκινα πιάτα. Διεθνής μελέτη που επίσης δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Appetite», έδειξε πως όταν τρώτε από κόκκινα πιάτα και πίνετε από κόκκινα ποτήρια, μειώνεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού κατά 40%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το κόκκινο χρώμα δρα ανασταλτικά στην παρόρμηση για κατανάλωση τροφής και ροφημάτων, επειδή έχει συσχετίσει με την ιδέα «του κινδύνου, του απαγορευμένου και του στοπ».
iatropedia




00 inkefalonia general ad 300X250