Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αυτά είναι τα προφυλακτικά του μέλλοντος!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 19:33

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Αυτά είναι τα προφυλακτικά του μέλλοντος!

Φαίνεται πως στο μέλλον τα προφυλακτικά δεν θα είναι ανδρική υπόθεση μιας και η ιατρική τεχνολογία σε λίγα χρόνια θα φέρει στο ευρύ κοινό προφυλακτικά η χρήση των οποίων θα γίνεται από γυναίκες…

Οι επιστήμονες μιλούν για έναν κολπικό δάκτυλο μικροσκοπικού μεγέθους ο οποίος θα απελευθερώνει στον οργανισμό της γυναίκας δυο ουσίες η μία θα προστατεύει από λοιμώξεις και η άλλη από την πιθανότητα σύλληψης. Λέγεται ότι το νέο προφυλακτικό θα προσφέρει προστασία για 90 ημέρες.

Τα πλεονεκτήματα του νέου γυναικείου προφυλακτικού; Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα προστατεύει 5 % περισσότερο από τον έρπητα και από το aids. Yπάρχει όμως και η αντίθετη γνώμη που υποστηρίζει πως το νέο προφυλακτικό αυτού του τύπου δεν θα προστατεύει αποτελεσματικά εάν τελικά κυκλοφορήσει στο εμπόριο από τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μιας και το παραδοσιακό προφυλακτικό είναι ένα υλικό εμπόδιο ενώ ο δακτύλιος παρέχει απλά ένα χημικό φράγμα.

Μένει λοιπόν να διαπιστώσουμε τα επόμενα χρόνια τις εξελίξεις στον τομέα της αντισύλληψης και της προφύλαξης από τα αφροδίσια νοσήματα. Μέχρι τότε, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και ας θυμηθούμε κάποιες πολύτιμες συμβουλές για τη χρήση των προφυλακτικών όπως μας τις δίνει η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών .

Τα προφυλακτικά είναι στο σεξ ό,τι και οι ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα:Ο κάθε άνδρας πρέπει να «τελειοποιηθεί» στη χρήση του. Κι αφού έχει μάθει τα βασικά, υπάρχουν επιπλέον κάποια που πρέπει να γνωρίζει:

Τι επιτρέπεται:

• Χρησιμοποιήστε μόνο λιπαντικά με βάση σιλικόνης ή νερού, όπως το ΚΥ, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του προφυλακτικού. Το επιπλέον λιπαντικό είναι μια καλή ιδέα, καθώς βοηθά το προφυλακτικό να μη στεγνώνει ή να μη σπάει.

• Φυλάξτε τα σε ξηρό, δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο- είναι πολύ κρύο.

• Ελέγξτε πάντα την ημερομηνία λήξης- ναι, και τα προφυλακτικά έχουν- καθώς έχουν την τάση να στεγνώνουν, να γίνονται εύθραυστα και λιγότερο ανθεκτικά με τον χρόνο.

• Βάλτε το προφυλακτικό στο ερεθισμένο πέος σας, πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τη σύντροφό σας.

• Βρείτε ένα προφυλακτικό που σας κάνει. Αν είναι πολύ μικρό, πιθανότατα φορώντας το βρίσκεται συνέχεια στα όρια θραύσης κι αν είναι πολύ μεγάλο, θα σας βγει κατά τη διάρκεια της πράξης. Δοκιμάστε διάφορα, για να δείτε ποιο σας βολεύει καλύτερα.

• Πριν ξετυλίξετε ένα προφυλακτικό στο διεγερμένο πέος σας, προσεκτικά πιέστε την άκρη με τον αντίχειρα και τον δείκτη (προσέξτε τα νύχια σας), για να εξασφαλίσετε επαρκή χώρο για το σπέρμα και να αποτρέψετε να παγιδευτεί αέρας.

• Χρησιμοποιήστε ένα καινούργιο προφυλακτικό κάθε φορά. Είναι απ’ αυτές τις περιπτώσεις όπου η ανακύκλωση δεν ενδείκνυται.

• Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό για κολπικό, πρωκτικό και στοματικό σεξ- για το τελευταίο, δοκιμάστε ένα από αυτά με γεύσεις- όμως αντικαταστήστε το χρησιμοποιημένο με καινούργιο κάθε φορά που αλλάζετε από το ένα (είδος σεξ) σε άλλο.

• Να είστε προσεκτικοί με τα διάφορα piercing στο σώμα, για να μην τρυπήσουν αυτά ή φθείρουν το προφυλακτικό.

• Να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά μαζί με άλλες μεθόδους αντισύλληψης, όπως το χάπι ή το διάφραγμα. «Έχω το κεφάλι μου ήσυχο» σημαίνει είμαι έξτρα ασφαλής.

• Για να αποφύγετε την επαφή με τα υγρά μετά το σεξ, κρατήστε το προφυλακτικό στη θέση του στη βάση του πέους, καθώς αποτραβιέστε (από τον κόλπο).

• Τυλίξτε τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά σε ένα χαρτομάντιλο και πετάξτε τα στο καλάθι. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέαμα ένα εγκαταλελειμμένο χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.

Τι απαγορεύεται:

• Ποτέ μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικά πέρα από την ημερομηνία λήξης τους, αν δείχνουν φθαρμένα, κολλώδη ή κάτι σας φαίνεται πως δεν πάει καλά.

• Μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικά από δέρμα ζώου. Δε σας προστατεύουν από ΣΜΝ. Αν είστε αλλεργικοί στα συμβατικά προφυλακτικά από λάτεξ, χρησιμοποιήστε αυτά που φτιάχνονται από πολυουρεθάνη, ένα είδος πλαστικού.

• Ποτέ μην εκθέτετε τα προφυλακτικά σε άμεση θερμότητα (π.χ. την πίσω τσέπη σας ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου) ή σε φως (π.χ. θερμή λάμπα ή άμεσο ηλιακό φως) και μη τα φυλάσσετε κοντά σε σκληρά αντικείμενα (π.χ. νομίσματα στο πορτοφόλι σας, κλειδιά στην τσέπη σας ή νυχοκόπτες στην τσάντα με τα καλλυντικά σας).

• Μη χρησιμοποιείτε τα δόντια, τα νύχια, ψαλίδια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα για να ανοίξετε τη συσκευασία του προφυλακτικού και βεβαιωθείτε πως το κάνετε σε επαρκές φως, για να μπορέσετε να δείτε πως το προφυλακτικό δεν έχει φθαρεί, ενώ το αφαιρείτε από τη συσκευασία του και το φοράτε.

• Ποτέ μη χρησιμοποιείτε λιπαντικά που περικλείουν λάδι, λίπος ή βαζελίνη, baby oil, λοσιόν και κρέμες χεριών ή σώματος, μαγειρικό λίπος, λοσιόν για μασάζ ή αντηλιακή κρέμα. Μπορούν να φθείρουν το προφυλακτικό, προκαλώντας μικροσκοπικές οπές και σκισίματα.

• Μη ξετυλίγετε το προφυλακτικό ή μη φυσάτε αέρα σ’ αυτό πριν το φορέσετε- δεν θα είναι πλέον αξιόπιστο.

• Μη χρησιμοποιείτε πάνω από ένα προφυλακτικό συγχρόνως στο πέος σας.

• Μη χρησιμοποιείτε ανδρικό και γυναικείο προφυλακτικό συγχρόνως- μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους και να βγουν.

• Μην πετάτε τα προφυλακτικά στη λεκάνη της τουαλέτας. Βουλώνουν τις σωληνώσεις και καταλήγουν στις παραλίες .

boro.grΦόρτωση…

Φόρτωση…