Ολοκληρώθηκε το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αργοστόλι (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 14:12

Ολοκληρώθηκε το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αργοστόλι (εικόνες)

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στο θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο με συγκίνηση και χειροκροτήματα αποχαιρέτησαν όλοι, για την προσφορά του και το μεγαλειώδες έργο που άφησε πίσω του.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους, παιδότοπος, έκθεση έργων ζωγραφικής από μαθητές του νησιού και διάφορες δραστηριότητες για μικρότερες ηλικίες, με το «φιδάκι» γνώσεων να κερδίζει τις εντυπώσεις!

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Παρά τις δυσκολίες και τον αρνητικό συσχετισμό, διαβάζουμε τα σημάδια των καιρών και επιμένουμε: να ζεις σήμερα, δεν σημαίνει απλά να επιβιώνεις.

Να ζεις σήμερα σημαίνει να απολαμβάνεις όλες τις μεγάλες δυνατότητες της σύγχρονης εποχής και της τεχνολογικής έκρηξης.

IMG 20210904 203826

Σημαίνει όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και ουσιαστικά.

Ζωή σήμερα σημαίνει οι νέοι να μαθαίνουν ολοκληρωμένα την επιστήμη ή την τέχνη που έχουν επιλέξει, θέτοντας την στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, με υποδομές που αντιστοιχούν στα σημερινά δεδομένα και όχι με σχολεία και πανεπιστήμια καλύβια, που παραμένουν κλειστά για πάνω από ένα χρόνο.

Σημαίνει να δουλεύουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει. Να έχουν όλοι σταθερή δουλειά, να εργάζονται δημιουργικά λιγότερες ώρες, απολαμβάνοντας καλύτερο επίπεδο ζωής. Και όχι να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, που θα μετράνε πότε θα δουλεύουν 10ωρα και πότε θα πληρώνονται με ρεπό ή πως θα τζογάρουν τον κόπο τους, την ασφάλισή τους, για να κάνουν μπίζνες τα κοράκια των επενδυτικών ομίλων της Ασφάλισης.

Ζωή σήμερα σημαίνει να έχουν όλοι οι νέοι ελεύθερο χρόνο που να μπορεί να αξιοποιείται δημιουργικά με ψυχαγωγία, πρόσβαση και συμμετοχή στην πολιτιστική δημιουργία, τον αθλητισμό, τις διακοπές. Κι όχι να είναι όλα εμπόρευμα, εκτόνωση, διαπαιδαγώγηση στις σάπιες αξίες του ανταγωνισμού, του ατομισμού, της υποτίμησης της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, με τα στρεβλά πρότυπα για τις σχέσεις των δυο φύλων.

Να ζεις και να τολμάς.

Η πραγματική τόλμη είναι να αμφιβάλεις, να αναζητάς, να κατανοείς την πραγματικότητα.

Γιατί η πραγματική τόλμη είναι να αμφισβητείς το αστικό κατεστημένο, να πηγαίνεις κόντρα στο - κυρίαρχο σήμερα- ρεύμα της υποταγής, στο «δεν αλλάζει τίποτα», της επιλογής του μικρότερου δήθεν κακού. Όταν φτιάχνουν νόμους για να περιορίσουν τη δράση των σωματείων, όταν ετοιμάζονται να βάλουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια, όταν δυναμώνει η καταστολή ως αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλη την ΕΕ, τόλμη είναι να επιλέγεις τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση. Είναι η δράση στο μαθητικό συμβούλιο, στον Φοιτητικό Σύλλογο. Είναι η οργάνωση στο σωματείο, η δραστήρια συμμετοχή στις διαδικασίες του κινήματος. Τολμηρός είναι ο νέος και η νέα που οργανώνονται στην ΚΝΕ. Γιατί τόλμη στη πράξη, χωρίς τόλμη στις ιδέες δεν μπορεί να υπάρξει».

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία από το συγκρότημα Replica, που ενθουσίασαν το κοινό.

IMG 20210904 203803IMG 20210904 203811IMG 20210904 203845IMG 20210904 203918IMG 20210904 203953


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250