Κ. Τσιμάρας για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Τελευταία στιγμή προσήλθαν αρκετοί και εμβολιάστηκαν. Τελικώς, 13 βγαίνουν σε αναστολή».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 19:45

Κ. Τσιμάρας για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Τελευταία στιγμή προσήλθαν αρκετοί και εμβολιάστηκαν. Τελικώς, 13 βγαίνουν σε αναστολή».

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς,του Γ.Ν Κεφαλονιάς, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε καθεστώς αναστολής όπως και σε όλη τη χώρα.

Συνοπτικά ο κ.Τσιμάρας ανέφερε: “Ευτυχώς τελευταία στιγμή καλυτέρευσαν τα πράγματα, την Τρίτη 31 Αυγούστου προσήλθαν συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν και απο τους 60 ανεμβολίαστους τώρα έχουμε 36,απο τους οποίους σε αναστολή θα βγουν οι 13.Οι υπόλοιποι θα περάσουν απο υγειονομική επιτροπή γιατί έχουν προβλήματα υγείας.

Από τους 13 οι 2 είναι γιατροί και οι 11 απο το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Στην μονάδα τεχνητού νεφρού ο αριθμός των νοσηλευτριών θα είναι ο ίδιος, μετακινήθηκαν απο άλλα τμήματα, όμως τα άτομα αυτά δεν είναι εκπαιδευμένα ,οι νοσηλεύτριες του τμήματος τεχνητού νεφρού είχαν λάβει 6μηνη εξειδίκευση και εκτός αυτού απο τα τμήματα που μετακινήθηκαν δεν περισσεύουν. Δημιουργούνται κενά στα τμήματα απο τα οποία έφυγαν. Στην μονάδα τεχνητού νεφρού μετακινήθηκαν 2 άτομα συν 1 που είχε εργασθεί εκεί στο παρελθόν, συνολικά τρία. Δεν είναι λύση να μετακινείται προσωπικό και να δημιουργούνται κενά.”

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια, ο κ.Τσιμάρας ανέφερε ότι προς το παρόν γίνονται αυτές οι μετακινήσεις και εάν δεν λυθεί το πρόβλημα θα βγούν τρίμηνες συμβάσεις με επικουρικούς νοσηλευτές όπως αναφέρει ο νόμος.

Ο κ.Τσιμάρας με υπευθυνότητα στην συνέχεια τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών λέγοντας,

“Σ αυτούς που φοβούνται ότι θα τους βάλουν τσιπάκι η θα τους αλλάξουν το DNA,έχω να πώ ότι αυτές είναι σκοταδιστικές απόψεις, με τις οποίες και εμείς ως Σωματείο έχουμε ταχθεί αντίθετοι.
Η γραμμή του Σωματείου μας και το έχουμε ανακοινώσει, είναι υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και μάλιστα του καθολικού εμβολιασμού σε όλο τον πληθυσμό”.

Ερωτηθείς για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε σχέση με τις αναστολές εργασίας ο κ.Τσιμάρας στάθηκε με έμφαση στο ότι δεν έγινε πλήρης και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση με επιστημονικά κριτήρια για να πεισθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος να εμβολιαστεί. Η ευθύνη είναι καθαρά του Υπουργείου: “Τελευταία στιγμή αναλάβαμε ως Σωματείο την πρωτοβουλία μαζί με την υπεύθυνη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου την κα Καπετανάκου, η οποία θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα μήπως μεταπειστούν όσοι βγήκαν σε αναστολή εργασίας αφού ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού. Αν κάνουν το εμβόλιο, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο κ. Τσιμάρας σημείωσε επίσης ότι δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης αλλά θέμα αντίληψης των πραγμάτων το ότι ενώ στην πλειοψηφία του ο ιατρικός κόσμος κατά το 90% και το νοσηλευτικό προσωπικό κατά 80% έως 90% σε όλη την Ελλάδα έχει εμβολιαστεί και είναι άνθρωποι που έχουν τα επιστημονικά κριτήρια να καταλάβουν την αναγκαιότητα των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού, εξαιρουμένων των λόγων υγείας για κάποιους που είναι σεβαστοί, υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.

Όσον αφορά την εκτίμηση του για την λειτουργία του Γ.Ν Κεφαλονιάς την επόμενη μέρα ,ο Τσιμάρας είπε ότι θα υπάρχει πρόβλημα εις βάρος των υπόλοιπων τμημάτων απο τα οποία μετακινούνται νοσηλευτές για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται με την αναστολή καθηκόντων και ειδικά στην Παθολογική Κλινική που βγήκε σε διαθεσιμότητα λόγω άρνησης εμβολιασμού ο μόνιμος Παθολόγος. Σημείωσε δε και πέρασε το μήνυμα σε όλους τους υπεύθυνους ,ότι τώρα ότι είναι πιο αναγκαίο απο ποτέ να ενισχυθεί το νοσοκομείο με δεύτερο πνευμονολόγο γιατί η κλινική covid του νοσοκομείου έχει μείνει πλέον μόνο με την καθόλα άξια κα Καπετανάκου η οποία καλείται για άλλον ένα χειμώνα να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Ως Σωματείο έχουμε κινηθεί προς κάθε υπεύθυνο. Πρόσθεσε τέλος ότι το σύνολο των υγειονομικών πανελλαδικά είναι 35 με 40 χιλιάδες και ανεμβολίαστοι είναι 10χιλιάδες.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/tsimaras-893}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250