Κουρούκλης για Κορώνη : Στείλαμε μήνυμα ότι η παραλία πρέπει να μείνει ανοιχτή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:02

Κουρούκλης για Κορώνη : Στείλαμε μήνυμα ότι η παραλία πρέπει να μείνει ανοιχτή

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Κορώνι, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί.

Όπως ανέφερε ο κος Κουρούκλης η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, με κατοίκους των γύρω χωριών  και η συγκέντρωση είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ειρηνική. «Στόχος μας ήταν να ανοίξει ο δρόμος και να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία. Αυτό έγινε. Ανοίξαμε τον δρόμο και φτάσαμε στην παραλία» επισήμανε.

Ο κος Κουρούκλης τόνισε ότι με αυτή την κίνηση, στέλνουν ένα μήνυμα ότι η παραλία πρέπει να μείνει ανοικτή και πρέπει να αποδοθεί στην δημόσια χρήση και παράλληλα να μην την ορέγονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όσο για το αν η παραλία παραμένει ανοικτή, ο καλεσμένος σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζει, παρά το γεγονός ότι με την κινητοποίησή τους άνοιξε. «Ο ιδιώτης που θεωρεί ότι ο δρόμος είναι μέσα στο οικόπεδό του, αν έκλεισε ξανά τον δρόμο δεν το γνωρίζω. Εμείς καθαρίσαμε τον δρόμο από πέτρες, βράχια κλπ. Και φτάσαμε στην παραλία» σημείωσε.

«Ήρθαμε σε επαφή με τον ιδιώτη, ο οποίος  τόνιζε ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε, ότι το κομμάτι γης που είναι ο δρόμος του ανήκει…Υπήρχε και αστυνομική δύναμη εκεί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια επίθεση από κάποιους εκεί με χειροδικίες, με απειλές και προκλητικές συμπεριφορές αλλά ο στόχος επετεύχθη. «Το μήνυμα μας είναι ότι οι παραλίες πρέπει να ανήκουν στον κόσμο» σημείωσε.

Ο κος Κουρούκλης αναφέρθηκε και στα έγγραφα που υπάρχουν από την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος  που αναφέρουν ότι ο δρόμος πρέπει να ανοίξει αμέσως, είναι δημοσίου συμφέροντος και είναι εξαιρετικής σημασίας για την αντιπυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής. Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε προκλητική την στάση της Κυβέρνησης και της Τοπικής διοίκησης σε αυτές τις αυθαιρεσίες, ενώ ο ιδιώτη ερμηνεύει την δικαστική απόφαση, που έχει, κατά το δοκούν. «Όταν ακόμα μας είπε η αστυνομία, ότι ο ιδιώτης θα υποβάλει μήνυση, δείξαμε στην αστυνομία τον τσιμεντοστρωμένο δρόμο  και τους είπαμε, αν θεωρούν ότι είναι ιδιωτική έκταση να μας κάνει μήνυση όποιος θέλει. Εμείς μαζί με τους κατοίκους του χωριού θα διεκδικήσουμε να είναι ανοιχτή και ελεύθερη η πρόσβαση προς την παραλία» κατέληξε.




00 inkefalonia general ad 300X250