Κεφαλονιά: Αυτά τα τμήματα στα σχολεία είναι κλειστά – Αρνητικά όλα τα σημερινά self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 18:57

Κεφαλονιά: Αυτά τα τμήματα στα σχολεία είναι κλειστά – Αρνητικά όλα τα σημερινά self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η νέα σχολική εβδομάδα ξεκίνησε στην Κεφαλονιά, με κάποια τμήματα σε σχολεία του νησιού κλειστά λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Κορονοϊού.

Όπως μας ενημέρωσαν, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαρκάτος και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μάκης Κοκκόσης, η κατάσταση στα σχολεία έχει ως εξής:

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Έχει κλείσει η Γ’ τάξη του Γυμνασίου Κεραμειών (τρία τμήματα), μαθητές και εκπαιδευτικός βρίσκονται σε καραντίνα για 10 μέρες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας για τον Covid-19. Η τάξη θα επαναλειτουργήσει στις 31 Μαϊου ημέρα Δευτέρα, καθώς αρχή της καραντίνας ορίζεται η 21 Μαϊου, όταν και εντοπίστηκε το κρούσμα. Τα μαθήματα πλέον γίνονται με Τηλεκπαίδευση. 

Η Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου (τρία τμήματα), μαθητές και εκπαιδευτικός βρίσκονται σε καραντίνα για 10 μέρες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας για τον Covid-19. Η τάξη θα επαναλειτουργήσει στις 31 Μαϊου ημέρα Δευτέρα, καθώς αρχή της καραντίνας ορίζεται η 21 Μαϊου, όταν και εντοπίστηκε το κρούσμα.Τα μαθήματα πλέον γίνονται με Τηλεκπαίδευση. 

Εδώ να πούμε ότι και στα δύο Γυμνάσια, το κρούσμα ήταν ένας εκπαιδευτικός που έκανε μάθημα στις συγκεκριμένες τάξεις.

Σήμερα, όπως ενημερωθήκαμε όλα τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη ήταν αρνητικά.

Για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: 

Εχει κλείσει η Πέμπτη τάξη του 3ου Δημοτικού Αργοστολίου και ένα τμήμα της Τρίτης τάξης του συγκεκριμένου σχολείου.

Οι δύο μαθητές που εντοπίστηκαν θετικοί στον Κορονοϊό, είναι ασυμπτωματικοί. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα για 10 μέρες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας για τον Covid-19. Οι τάξεις θα επαναλειτουργήσουν στις 31 Μαϊου ημέρα Δευτέρα, καθώς αρχή της καραντίνας ορίζεται η 21 Μαϊου, όταν και εντοπίστηκαν τα κρούσματα. Τα μαθήματα πλέον γίνονται με Τηλεκπαίδευση. 

Και εδώ όλα τα σημερινά self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ήταν αρνητικά.

Και οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης με τους οποίους μιλήσαμε, μας τόνισαν ότι η κατάσταση στα σχολεία του νησιού, είναι απολύτως ελεγχόμενη, ωστόσο δεν χρειάζεται να υπάρχει εφησυχασμός και χαλάρωση.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR




00 inkefalonia general ad 300X250