Κινητοποίηση για τα ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 13:43

Κινητοποίηση για τα ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, στην οποία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, ο οποίος αναφορικά με τα αιτήματα ανέφερε:

Λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στην Πτέρυγα Βεργωτή. Δεν θα ανεχθούμε άλλο να αυτοκτονούν ψυχικά ασθενείς από το 2ο όροφο της Παθολογικής Κλινικής και να σέρνονται οι νοσηλεύτριες στα δικαστήρια κατηγορούμενες γι’ αυτό.

Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην πτέρυγα νοσηλείας κρουσμάτων κορωνοϊού μέχρι να μεταφερθούν στα νοσοκομεία αναφοράς. Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού.

Συμμετοχή στην Απεργία -Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση του 2019.

Επιστροφή του εξοπλισμού της ΜΕΘ και άμεση λειτουργία της με εξειδικευμένο προσωπικό.

Απαιτούμε: Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί συνάδελφοι που διορίστηκαν πρόσφατα καθώς και όλοι οι συμβασιούχοι ( ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ, κ.λπ.) εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αύξηση των οργανικών θέσεων του Γ.Ν.Κ. και κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό. Εκδίωξη των εργολάβων από το νοσοκομείο. Καταγγέλλουμε τον εργολάβο της καθαριότητας για αθέτηση της σύμβασης πληρωμής των εργαζομένων και για προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους. Προειδοποιούμε να μην επαναληφθεί ανάλογη στάση γιατί, θα μας βρει απέναντι.

Κανένας σχεδιασμός για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομειακών παροχών.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Μίλησαν ακόμα στην κινητοποίηση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν

DSC 0102DSC 0103DSC 0105DSC 0106DSC 0107




00 inkefalonia general ad 300X250