ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: "Στο εδώλιο του κατηγορουμένου να καθίσουν οι πολιτικές υπονόμευσης της υγείας κι όχι οι εργαζόμενοι!"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 13:15

ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: "Στο εδώλιο του κατηγορουμένου να καθίσουν οι πολιτικές υπονόμευσης της υγείας κι όχι οι εργαζόμενοι!"

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει, για άλλη μια φορά, την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την προσπάθεια επίρριψης της ευθύνης γι’ αυτό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κρύβουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, την υποστελέχωση, τις επικίνδυνες υποδομές, που ανήκουν αποκλειστικά στις κυβερνήσεις και στις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) συνεχίζεται η νοσηλεία ψυχιατρικών ασθενών σε δωμάτιο που προορίζεται για ποινικά κρατούμενους στο 2ο όροφο της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα είναι ότι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, 4 νοσηλεύτριες και βοηθοί νοσηλευτών της Παθολογικής Κλινικής να κατηγορούνται ως υπεύθυνες για την αυτοκτονία ψυχικά ασθενούς που νοσηλεύονταν στην Παθολογική Κλινική, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη. Κι αυτό συμβαίνει όταν το σωματείο των εργαζομένων και όλοι οι φορείς του Νομού διεκδικούν σταθερά να λειτουργήσουν ΜΕΘ και ψυχιατρική, με το κατάλληλο προσωπικό, στους ενδεδειγμένους χώρους, κάτι που αρνούνται, στην πράξη, να κάνουν το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΓΝΚ.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις, γι’ αυτό κυβέρνηση και διοίκηση είναι βαριά εκτεθειμένες κι υπόλογες απέναντι στο λαό των νησιών μας. Το ΓΝΚ, όπως κι οι άλλες δομές δημόσιας υγείας, είναι για να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα κι όχι μόνο τον κορονοϊό. Υπάρχει, λοιπόν, όχι αμέλεια, για τους ψυχικά πάσχοντες και γενικά τους ασθενείς, αλλά εγκληματική ευθύνη που δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Και, δεν πρέπει να λησμονούμε, πως η μετακύλιση της ευθύνης στο προσωπικό, σε συνθήκες τεράστιας ιατρικής υποστελέχωσης του ΓΝΚ, αποτελεί έναν από τους λόγους που βγαίνουν άγονες μια σειρά προκηρύξεις θέσεων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ:

1.     Στηρίζει την απόφαση του σωματείου του ΓΝΚ και τις δράσεις που έχει προκηρύξει.

2.     Καλεί τα σωματεία της δύναμής της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις διωκόμενες συναδέλφους και να απαιτήσουν την αθώωσή τους από την άδικη κατηγορία.

3.     Διεκδικεί την ψυχική υγεία που έχει ανάγκη ο λαός μας, με κεντρική κρατική ευθύνη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με πλήρη κάλυψη σε υποδομές και προσωπικό.

4.     Απαιτεί να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική στην Πτέρυγα Βεργωτή και να στηριχθούν όλες οι υπόλοιπες δομές ψυχικής υγείας στο Νομό.

Καλούμε την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθεί για το πρόβλημα και συμμετέχουμε τη Δευτέρα 5/10/2020, στις 11:00 π.μ., στο προαύλιο του ΓΝΚ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια 2ωρης υγειονομικής στάσης εργασίας (11:00-13:00).

Αργοστόλι 04/10/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250