"To Σπάρτο" γιορτάσε τον Αγιο Σάββα τον Αγιασμένο, τον προστάτη των καρκινοπαθών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 14:14

"To Σπάρτο" γιορτάσε τον Αγιο Σάββα τον Αγιασμένο, τον προστάτη των καρκινοπαθών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Σπάρτο" μαζί με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο γιόρτασαν στα Σπαρτιά τον Αϊ-Σάββα Τον Αγιασμένο, τον Προστάτη των Καρκινοπαθών.

Κείμενο - Φωτογραφίες: Αιμιλία Παυλάτου

Την Παραμονή της γιορτής του Αϊ-Σάββα πραγματοποιήθηκε λειτουργία στην εκκλησία, όπου παρευρέθηκαν πολλοί πιστοί για να γιορτάσουν τον Άγιο και τα θαύματά του. Σε κλίμα κατάνυξης συνεχίστηκε η γιορτή μετά τη λειτουργία, όπου ακολούθησε κέρασμα στο "κελί" της εκκλησίας. Η γιορτινή νότα βέβαια δεν έλλειπε ... τα πεντανόστιμα γλυκά των Σπαρτινών αλλά και ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στον Προαύλιο χώρο της εκκλησίας έδωσαν μια γλυκιά γεύση στην όλη εκδήλωση.

Το Πανηγύρι αυτό, το ξεκίνησε η πρώην Αντιδήμαρχος Λειβαθούς Πόπη Νικολετάτου, δωρίζοντας την εικόνα του Αγίου στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπαρτιών. Οι Σπαρτινοί συνεχίζουν να διοργανώνουν το Πανηγύρι κάθε χρόνο την παραμονή της γιορτής του Αϊ Σάββα, εις μνήμην της Πόπης Νικολετάτου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο επικεφαλής του συνδιασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, αλλά και ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος.

{phocagallery view=category|categoryid=324|limitstart=0|limitcount=0}


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250