Πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Κεφαλονιά: «Συναγερμός» στο νησί για την ιχνηλάτηση των επαφών του 31χρονου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 11:12

Πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Κεφαλονιά: «Συναγερμός» στο νησί για την ιχνηλάτηση των επαφών του 31χρονου

Βρίσκεται με ήπια συμπτώματα σε κατ’ οίκον περιορισμό - Τι λέει ο Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς για το περιστατικό 

«Συναγερμός» έχει σημάνει από το βράδυ της Παρασκευής στην Κεφαλονιά, μετά την εμφάνιση στο νησί του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στον Κορονοϊό.

Πρόκειται για 31χρονο Έλληνα, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Σουηδία και επέστρεψε στην Κεφαλονιά, ώστε να βρεθεί μαζί με την σύντροφό του και το παιδί, στο Πυργί, τόπο καταγωγής της συντρόφου του.

Ο 31χρονος, εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς την Τετάρτη 25η Μαρτίου (ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, θα έπρεπε, να έχει επικοινωνήσει πρώτα με ιδιώτη γιατρό και εκείνος να τον καθοδηγήσει), εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα ίωσης. Αφού του πήραν το δείγμα το οποίο εστάλη προς εξέταση στην Πάτρα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ και του συστάθηκε να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στον οποίο και παραμένει έως σήμερα, καθώς το αποτέλεσμα του δείγματος βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί, πως ο 31χρονος και σήμερα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, γι’ αυτό και του συστάθηκε να μείνει στο σπίτι και να μην Νοσηλευτεί.

Από εκεί και πέρα, έχει ξεκινήσει ένας «αγώνας δρόμου» για να ιχνηλατηθουν οι επαφές που είχε κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κεφαλονιά. Ηδη ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργιού Γεράσιμος Παπαδάτος, κάνει έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους σε καραντίνα, εάν έχουν έρθει σε επαφή με την οικογένεια. 

Από τις έως τώρα πληροφορίες, ο 31χρονος φέρεται να ήρθε στο νησί στις 18 Μαρτίου, με δικό του όχημα, ακτοπλοϊκώς.

Ήδη έχουν παρθεί δείγματα και από την σύντροφό του και από το παιδί και έχουν σταλεί για εξέταση στην Πάτρα.

Με δήλωσή του στο Inkefalonia.gr ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Φώτης Μεσσάρης τονίζει αναφορικά με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού στην Κεφαλονιά πως: «Ο 31χρονος εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με ήπια συμπτώματα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που ενεργοποιήθηκε, του συστάθηκε να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα. Αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του στην Κεφαλονιά. Η κλινική του εικόνα είναι πολύ καλή και τα συμπτώματά του παραμένουν ήπια. Γι' αυτό και ακόμα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και δεν χρειάζεται να νοσηλευθεί».

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

Αρχική Ενημέρωση 

Ήταν, δυστυχώς, θέμα χρόνου να σημειωθεί το πρώτο κρούσμα και στην Κεφαλονιά! Πριν από λίγο είχαμε και επισήμως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού στο νησί μας…

Πρόκειται για 31χρονο άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, απο την Σουηδία, όπου εργαζόταν, ώστε να βρίσκεται μαζί με την Κεφαλονίτισσα γυναίκα του και το παιδί του.

Από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό σε ορεινό χωριό της Κεφαλονιάς και πλέον έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Αρχικά, είχε εμφανιστεί στις 25 Μαρτίου στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με ελαφρά συμπτώματα ίωσης και τέθηκε σε κατ΄οίκον καραντίνα, έως ότου βγει το δείγμα στην Πάτρα. Τελικώς το δείγμα βγήκε και ήταν θετικό. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργά βράδυ της Παρασκευής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όλα τα μέτρα ασφαλείας θα κατέβαινε στο Νοσοκομείο για να δώσει δεύτερο δείγμα προς εξέταση. 

Γιώργος Χαλαβαζής 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA