Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο: «Έκτρωμα το νέο ασφαλιστικό – Όλοι στην Απεργία της 18ης Φλεβάρη» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 14:34

Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο: «Έκτρωμα το νέο ασφαλιστικό – Όλοι στην Απεργία της 18ης Φλεβάρη» (Ηχητικό)

Με βασικό σύνθημα το «Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση» το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου συνέντευξη Τύπου όσον αφορά το νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Όπως τονίστηκε, «Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους» και προέτρεψαν στην συμμετοχή στην Απεργία της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου και τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Καμπίτσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαντζουράτος, ο Νίκος Τσιμάρας από τον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς, ενώ την εισαγωγή έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γεράσιμος Βαλεντής.

«Αυτό το ασφαλιστικό που φέρνει η Κυβέρνηση, είναι ένα έκτρωμα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στο ασφαλιστικό τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Που πρακτικά σημαίνει πως κανένας νέος εργαζόμενος δεν θα μπορέσει στο μέλλον να εξασφαλίσει 40 χρόνια εργασίας για να πάρει σύνταξη στα 67 χρόνια. Εμείς διεκδικούμε να αποσυρθεί αυτό το ασφαλιστικό. Είναι πλέον δεδομένο πως καταργείται και δεν πρόκειται να επιστρέψει η 13η σύνταξη και ο 13ος και 14ος μισθός. Επίσης είναι απαράδεκτο, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μπαίνουν σε μία «κατσαρόλα» του ΕΦΚΑ. Πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στην απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη, να πάρει το μήνυμα η Κυβέρνηση, να αποσύρει το Ασφαλιστικό».

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω ακούστε ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης στο Εργατικό Κέντρο. 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

DSC 0297DSC 0300DSC 0303DSC 0304DSC 0307




00 inkefalonia general ad 300X250