Μηνύματα συμπαράστασης για την απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 10:47

Μηνύματα συμπαράστασης για την απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου Νίκου Γκισγκίνη!

Το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την τρομοκρατική κι εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου Νίκου Γκισγκίνη. Ο συνάδελφος είναι μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων. Η απόλυση έγινε από την εταιρεία «ESA Security Solutions», που διαχειρίζεται - για λογαριασμό της «FRAPORT» - την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία, προκειμένου να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί και αναπτύσσει συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας δίνουν οι αντεργατικές – αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο κι από την τωρινή της ΝΔ.

Καλούμε τα σωματεία της δύναμής μας να καταγγείλουν τη στάση της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:

  1. Να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου.
  2. Εδώ και τώρα να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων στο αεροδρόμιο σε αορίστου χρόνου.
  3. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ & ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!!!

Αργοστόλι 11/11/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ  ΓΚΙΣΓΚΙΝΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική  και χωρίς δικαιολογία  μη ανανέωση της σύμβασης του αγωνιστή  Νίκου Γκισγκίνη, εργαζόμενου στην εταιρεία ESA SECURITY SOLUTIONS,  που για λογαριασμό της  FRAPORT έχει αναλάβει την διαχείριση της ασφάλειας του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, και μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς.

Ο  Νίκος Γκισγκίνης  εργαζόταν στην ESA  επί 18 μήνες  με οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις ανανεούμενες  χωρίς κανένα πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων  της εργασίας του . Αυτήν την περίοδο, λόγω της ολοκλήρωσης των εργασιών στο αεροδρόμιο που θα πρέπει να γίνει μέχρι τον Μάρτιο, όπως έχει ανακοινώσει η  FRAPORT, ζητήθηκαν extra  ώρες εργασίας και ανανέωσαν με δίμηνες συμβάσεις  την εργασία όλων των άλλων εργαζόμενων  εκτός του ΝίκουΓκισγκίνη. Το νέο που υπάρχει λοιπόν για την μη ανανέωση της σύμβασης του είναι προφανώς η εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Γι αυτό πιστεύουμε πως η μη ανανέωση μόνο της σύμβασης αυτής έχει εκδικητικό και τρομοκρατικό χαρακτήρα.

Το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων  που έχει δρομολογηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων  χρόνων του ΠΑΣΟΚ, της  ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ , σε όλες τους τις παραλλαγές, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας, οι εκ περιτροπής συμβάσεις οκτάμηνες, δεκάμηνες, δίμηνες κλπ, η εποχιακού τύπου εργασία στα αεροδρόμια, η κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης , είναι η βάση στην οποία πάτησε η διοίκηση της ESA  για την προώθηση των στόχων της  να προχωρήσει στην αναίτια μη ανανέωση της σύμβασης του ΝίκουΓκισγκίνη, με σκοπό την τρομοκράτηση των άλλων εργαζομένων για να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις, αθετώντας την υπόσχεση της εταιρείας για ετήσια εργασία στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.  Αυτό γίνεται πολιτική για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια που ελέγχει η FRAPORT, και βέβαια όλα τα αεροδρόμια της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΉ ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΣΓΚΙΝΗ.

ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ  ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ

***

Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης δηλώνει τη στήριξή της στο συνάδελφο Νίκο Γκισγκίνη που αποτελεί ένα ακόμα θύμα των αναχρονιστικών πρακτικών που εφαρμόζει στα εργασιακά ζητήματα η κυβέρνηση.

Ταυτιζόμαστε για το θέμα αυτό με τις θέσεις και την αντιμετώπιση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Επισημαίνουμε ότι φορείς , συνδικάτα και η κοινωνία της Κεφαλονιάς πρέπει να αντιδράσουν στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο πρόσωπο του συνάδελφου και να ανατρέψουν την απόφαση της εργοδοσίας, αποτρέποντας έτσι μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες.

Πρέπει να συστρατευτούμε σε κοινό μέτωπο, ενάντια στις οργανωμένες και συχνότερες επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα και συμφέροντα, που επιχειρούνται και θα συνεχίσουν δριμύτερες, από το νεοφιλελεύθερο και άγρια καπιταλιστικό καθεστώς που έχει επικρατήσει!

Παρακολουθούμε και θα συμμετέχουμε στις εξελίξεις!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ