Διανομή ρουχισμού στην Μητρόπολη: «Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 12:47

Διανομή ρουχισμού στην Μητρόπολη: «Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος»

Στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, τέτοιες κινήσεις αξίζουν της προσοχής, αλλά και τις στήριξης.

 

Το φιλόπτωχο της Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας – Αναλήψεως Αργοστολίου έχει ξεκινήσει μία σπουδαία προσπάθεια σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, στον υπόγειο χώρο της οποίας έχει δημιουργηθεί μία αποθήκη συγκομιδής και διανομής ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η κυρία Γεωργία Αλεξανδρή είναι μέλος του δ.σ. του φιλόπτωχου μας εξηγεί: «Είναι μία προσπάθεια εξαιτίας των αναγκών που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης. Ξεκινήσαμε με πέντε οικογένειες και πλέον έχουμε καταγεγραμμένες 480. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ρούχα σε τρόφιμα, ακόμα και σε είδη σπιτιού. Έχουμε αναφορές ότι νέα ζευγάρια που παντρεύονται δεν έχουν καρέκλα να καθίσουν. Έχουμε μία δωρεά από το ξενοδοχείο “WhiteRocks”. Η κυρία Κοντοδήμου και ο κύριος Ψαλίδας έχουν προσφέρει στρώματα και κρεβάτια.

O δεσπότης μας έχει παραχωρήσει τον υπόγειο χώρο της Επισκοπής, στον οποίο ήδη στεγάζεται το τμήμα ρουχισμού και το κοινωνικό φαρμακείο. Τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη 6 με 8.30 το απόγευμα και κάθε Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι γίνεται η συλλογή διανομή των ρούχων.

Το κοινωνικό φαρμακείο κινείται με τον γιατρό Νίκο Μοσχόπουλο και μία φαρμακοποιό τις ίδιες ώρες με τον τρήμα των ρούχων. Δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί τα φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά θα είναι περισσεύματα φαρμάκων ανθρώπων. Κινούμε επίσης και τρόφιμα τα οποία είναι από το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ το «όλοι μαζί» και παράλληλα έχουμε και προσφορές από μανάβηδες. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος πάρα πολύ. Οι χρυσές καρδιές των χριστιανών. Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το έργο γίνεται βάσει της αγάπης του δεσπότη μας στην Κεφαλονιά κ.κ. Σπυρίδωνα. Ίσως να μην υπάρχει άλλος δεσπότης σε όλη την Ελλάδα που να έχει δώσει το σπίτι του και τον προσωπικό του χώρο για να γίνει αυτή η προσπάθεια».

Ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδωνας Πετεινάτος δηλώνει: «Έχουμε ανθρώπους που μας βοηθούν. Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ με τον ρουχισμό, διότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Βλέπουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου τον εθελοντισμό, την προσφορά που δίνει ο καθένας από το υστέρημά του και από την άλλη βλέπουμε τις μεγάλες ανάγκες του κόσμου. Ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος, εθνικότητας, εδώ ανταποκρινόμαστε με αγάπη σε όλους, γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος».

O Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς, ογνωστός σε όλους μας και αγαπητός παπά - Γεράσιμος του Αρχάγγελου τονίζει : «Ευχαριστούμε τον ΣΚΑΪ για την βοήθεια αυτή. Οι ανάγκες είναι μεγάλη και η εκκλησία προσπαθεί να καλύψει πληγές να ντύσει να ταΐσει και να φροντίσει ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Μεταφέρουμε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη μας Σπυρίδωνα και του φιλόπτωχου για αυτή τη σπουδαία προσπάθεια για να μπορέσουμε να λιγοστέψουμε όσο μπορούμε τον πόνο που στη σημερινή εποχή είναι πάρα πολύ μεγάλος».




00 inkefalonia general ad 300X250