Τσίπρας: Προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 30 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 11:16

Τσίπρας: Προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 30 Ιουνίου

Την προκήρυξη προώρων εκλογών τον Ιούνιο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμα του, μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 9 ποσοστιαίες μονάδες. 

Μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφτώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω τη διεξαγωγή εκλογών, ανέφερε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 30 Ιουνίου και με λιγότερες πιθανότητες η 7η Ιουλίου.

«Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης. Ζητάμε την καθαρή εντολή. Για να πορεύονται οι πολλοί με το κεφάλι ψηλά. Την απάντηση θα τα δίνει πάντα ο ελληνικός λαός. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Κανένας από εμάς δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και ποιους εκπροσωπεί.  Η τελική ετυμηγορία ανήκει στο λαό. Δεν  πρόκειται να αποδράσω από τη μάχη για κοινωνική  δικαιοσύνη. Βγάλαμε τη χώρα από την μέγγενη των μνημονίων. Θέσαμε σχέδιο «ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας είναι η οριστική έξοδος από τα μνημόνια. Και από την άλλη μεριά ο δρόμος της επιστροφής στη λιτότητα και τα ΔΝΤ», είπε ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων.




00 inkefalonia general ad 300X250