Το πρόγραμμα εορτασμού της 21ης Μαΐου στη Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 09:42

Το πρόγραμμα εορτασμού της 21ης Μαΐου στη Κεφαλονιά

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 155ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2019 μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 21ης  Μαΐου 2019.

ΔΕΥΤΕΡΑ  20 ΜΑΙΟΥ 2019

Ώρα 12:00 μ.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

ΤΡΙΤΗ  21 ΜΑΙΟΥ 2019

Ώρα 08:00 π.μ.:Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:45 π.μ.:Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου.

 Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Δ/ντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, κ. Μινέτου Ζωγραφιά, Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας

Ώρα 11:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Αργοστολίου, προσκόπων, οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς « Διονύσιος Λαυράγκας», στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και τα του λιμένος η κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-531 μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                                                                                                                                                                                                    

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ