Στην Ιθάκη βρέθηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 15:30

Στην Ιθάκη βρέθηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών

Στην Ιθάκη βρέθηκε την Κυριακή που μας πέρασε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά η παράταξη του νυν προέδρου, Σταύρου Σπαθή.

Η διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί ίσως να ήταν η αιτία που η προσέλευση των επαγγελματιών να μην ήταν μεγάλη, ωστόσο όσοι παραβρέθηκαν ανέφεραν αρκετά από τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν, στα περισσότερα όμως να μην μπορεί να επέμβει δραστικά το Επιμελητήριο, αφού εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, της Περιφέρειας ή και της κεντρικής κυβέρνησης. Το παρόν έδωσαν ο Έπαρχος Ιθάκης, Σπύρος Τσιντήλας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Φιαμπόλης (ο Δήμαρχος απουσίαζε). Ο Σταύρος Σπαθής έδωσε την επιταγή των 500 ευρώ στον Εμπορικό Σύλλογο Ιθάκης, επιταγή που παρέλαβε το μέλος του Δ.Σ., Πελαγία Κάραλη. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο υπάλληλος της Διαχειριστικής, Αλέξανδρος Ζαχαράτος ενημέρωσαν τους επαγγελματίες για τα δύο προγράμματα χρηματοδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή. Ο κ. Σπαθής επανέλαβε για ακόμη μαι φορά τις δυνατότητες που έχουν οι Ιθακήσιοι επαγγελματίες για δωρεάν διαφήμιση των επιχειρήσεών τους μέσω του site του Επιμελητηρίου και τους προέτρεψε να κάνουν άμεση χρήση αυτού του πλεονεκτήματος.

Ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, Γιώργος Λασκαράτος τόνισε για ακόμη μια φορά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Επιμελητήριο για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του εμπορικού κόσμου της Ιθάκης, ωστόσο παράλληλα τόνισε ότι με έναν υπάλληλο είναι αδύνατον να λειτουργήσουν ομαλά οι δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Ο Σταύρος Σπαθής δεσμεύθηκε ότι στο άμεσο μέλλον και εφόσον εγκριθούν από το υπουργείο οι δύο θέσεις εργασίας που έχει ζητήσει το Επιμελητήριο, μια φορά στις 10 ημέρες θα υπάρχει υπάλληλός του στην Ιθάκη για να εξυπηρετούν τους επαγγελματίες του νησιού. Ο κ. Φιαμπόλης δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Ιθάκης θα παραχωρήσει γραφείο για να στεγαστεί το Επιμελητήριο. Ο Πολυχρόνης Δενδρινός έδωσε απαντήσεις και συμβουλές στους επαγγελματίες εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το Λιμεναρχείο λόγω των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν στην παραλιακή του Βαθέως. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεσμεύθηκε ότι στον τουριστικό οδηγό που θα εκδώσει τις προσεχείς ημέρες για τους πρώιμους και τους… τελευταίους τουρίστες των νησιών μας θα συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις της Ιθάκης που θα λειτουργούν αυτό το διάστημα (Απρίλιο και Οκτώβριο).

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

EPIMELITHRIO 1EPIMELITHRIO 1EPIMELITHRIO 1




00 inkefalonia general ad 300X250