Ανακοίνωση Ιππικού Συλλόγου Κεφαλονιάς (RA) σχετικά με το άλογο του Κουτάβου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 15:17

Ανακοίνωση Ιππικού Συλλόγου Κεφαλονιάς (RA) σχετικά με το άλογο του Κουτάβου

Ανακοίνωση 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (RA)

Λογω της ιδιοτητας μας ως ιππικος συλλογος και μετα απο διαφορα δημοσιευματα και παρα πολλα τηλεφωνηματα απο πληθος κοσμου και φιλοζωικων οργανωσεων προ 20ημερου, μεχρι τη σημερον 5 Ιανουαριου 2019 νιωθουμε την αναγκη να αναφερθουμε στο περιστατικο με το αλογο του κουταβου που φεροταν ως αδεσποτο και απροστατευτο. Εχουμε να αναφερουμε τα εξης.

Χθες απο τις 3 το μεσημερι και μετα απο διαφορα τηλεφωνηματα απο πληθος κοσμου και απο διαφορες φιλοζωικες οργανωσεις της Κεφαλλονιας με προτροπη να παρεμβουμε για να σωσουμε το αλογο, στον προεδρο του συλλογου κο Χρηστο Μινετο, χωρις ο ιδιος να γνωριζω την κατασταση του αλογου, το ποιος ειναι ο ιδιοκτητης και το που ακριβως βρισκεται το αλογο, αποφασισα μετα απο ολες αυτες τις πιεσεις που δεχομουν και μετα απο τη διαβεβαιωση οτι βρεθηκε ανθρωπος να φιλοξενησει το συγγεκριμενο ζωντανο, εξαναγκασθηκα στις 12 η ωρα τη νυχτα να κοτσαρω το ειδικο τρειλερ μεταφορας αλογων και να μετεβω στον κουταβο στον κομβο του μαρινου, οπου με περιμενε πληθος κοσμου, φιλοζωικες οργανωσεις και ο ενδιαφερομενος εθελοντης ιδιωτης, που θα προστατευε το συγκεκριμενο αλογο.

Πηγαμε ολοι μαζι στην διασταυρωση στο γηπεδο οπου, εφεραν το αλογο, το οποιο για πρωτη φορα ειδα και διαπιστωσα οτι ηταν υγειες , καλοταϊσμενο, με καπιστρανα φορεμενη, με σκοινι παρα πολυ μακρύ ετσι ωστε να εχει τροπο να βοσκεικαι τοτε καταλαβα οτι κατι λαθος πρεπει να εχει γινει διοτι ο ιδιοκτητης του, φαινοταν να το αγαπαει και προσεχει κατα τον τροπο με τον οποιο εκεινος μπορουσε.

Μην μπορώντας εκεινη τη στιγμη να αντιδρασω ως ανθρωπος και μεσα σε αυτη τη διστυχια απο κρυο και χιονι, φορτωσα το συγκεκριμενο αλογο στο τρειλερ και να το μετεφερα στον ιδιοκτητο χωρο οπου ειχε ο εθελοντης που προσφερθηκε να το φιλοξενησει. Εκει διαπιστωσα οτι στον χωρο υπηρχαν και αλλα 2 αλογα σε αθλια κατασταση που καμια σχεση δεν ειχαν με το καλοπεριποιημενο αλογο του κουταβου.

Μη μπορώντας να αντιδρασω εκεινη τη στιγμη, κατεβασα, απο το τρειλερ, το συγκεκριμενο αλογο και το εβαλα μαζι με τα αλλα 2 στο χωρο της ιδιοκτησιας του εθελοντη που θα το φιλοξενουσε .

Φευγοντας και πηγαινοντας σπιτι μου, καταλαβα πως κατι δεν πηγαινε καλα... Τις πρωινες ωρες, σημερα 5 Ιανουαριου, μου τηλεφωνησε ο τσιγγανος ιδιοκτητης του ζητωντας εξηγησεις για το τι ειχε συμβει με το αλογο του.

Επικοινωνοντας τηλεφωνηκα και με τον εθελοντη, πηγαμε και παλι στον χωρο του εθελοντη για να παραλαβει το αλογο του ο συγκεκριμενος αθιγγανος. Οταν φτασαμε στο χωρο ο εθελοντης ιδιωτης συμφωνησε με τον αθιγγανο την αγοραπωλησια του αλογου του κουταβου εναντι τιμηματος και ο εθελοντης θα του εδινε και τα 2 αλλα αλογα που ηταν σε αθλια κατασταση.

Να αναφερω εδω οτι ο συγγεκριμενος εθελοντης δεν γνωριζε οτι τα αλογα χρειαζονται σανο για φαγητο και οχι καρπο γι'αυτο και 5 μηνες τους εδινε μονο καρπο και τα αλογα ηταν σε αυτην την αθλια κατασταση.

Πρεπει λοιπον να γινει γνωστο στον κοσμο και κυριως στους φιλοζωους οτι το αλογο δεν ειναι σκυλακι ή γατακι, να τρωει λιγες κροκετες και νερο. Πρεπει να τρωει τουλαχιστον 10 κιλα σανο την ημερα και λιγο καρπο για να ειναι υγειες. Το αλογο δεν εχει πρωτη προτεραιοτητα να βρισκει στεγασμενο χωρο χωρις σανο. Ζει και στην υπαιθρο αλλα να εχει φαγητο. Ειτε που θα μαζεψει μονο του απο λιβαδια που θα βοσκει ειτε που καποιος θα του προσφερει. Εν αγνοια τους καποιοι ανθρωποι μπορουν ευκολα να κανουν κακο σε αλογα κρατωντας τα μεσα σε εναν χωρο κλεισμενα και κλειδωμενα πανω σε τσιμεντο και να τρωνε αερα κοπανιστο.

Ελπιζουμε ως ανθρωποι και ως μελη του ιππικου συλλογου κεφαλλονιας οτι το αλογο του κουταβου, και μετα απο την δικη μας καθοδηγηση, θα διατηρισει την καλη του φυσικη κατασταση στον καινουργιο του ιδιοκτητη. Και τα αλλα 2 αλογα που ανταλαχθηκαν και παρελαβε ο τσιγγανος , που οπως μας ειπε ο ιδιος, του εχει δωσει το δικαιωμα ο δημαρχος Αλεξανδρος Παρισης, να βοσκουν στον περιφερειακο του κουταβου, θα επανελθουν στην φυσικη τους κατασταση.

Οποιος θελει να βοηθησει ας προσφερει σε αυτα τα αλογα σανο να φανε και οσο για ενα προχειρο καταλυμα θα κανουμε και εμεις απο την μερια μας καποιες ενεργειες, με τη συμβολη του Δημου, για να τους βρουμε.

ΥΓ. Οσοι φιλοι του αλογου θελουν να δουν πως διαβιωνουν, σωστα τα αλογα, ας μας επισκευθουν στο Αδρακι, στους ιδιωκτιτους σταυλους μας, για να τα δουν απο κοντα. Και οποιος θελει τις συμβουλες μας, ειτε ως μελος της ελληνικης ομοσπονδιας ιππασιας, ειτε ως προεδρος του ιππικου συλλογου κεφαλλονιας (RA, ειτε ως χρονιοι εμπειροι ιδιοκτητες αλογων βραβευμενοι απο το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης , με χαρα να τους τις δωσουμε.

Τηλ 6977641856

Εκ του ΔΣ

ο προεδρος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΝΕΤΟΣ

κουτ1 Cropped

IMG 20190105 105420IMG 20190105 105534

 




00 inkefalonia general ad 300X250