Η υποστελέχωση φέρνει… εμπλοκή! Έως και έξι μήνες η αναμονή για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης στην Κεφαλονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 11:28

Η υποστελέχωση φέρνει… εμπλοκή! Έως και έξι μήνες η αναμονή για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης στην Κεφαλονιά!

Οι υποψήφιοι οδηγοί περνούν τις εξετάσεις, αλλά το δίπλωμα αργεί να έρθει στα χέρια τους!

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών - Τμήμα Αδειών Οδήγησης στην Κεφαλονιά. 

Όπως μας ενημερώνουν πολίτες, ο χρόνος όπου ο υποψήφιος οδηγός που έχει περάσει τις εξετάσεις οδήγησης, θα πάρει το δίπλωμα στα χέρια του, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί, φτάνει ακόμα και τους έξι μήνες!

Το ίδιο χρονικό διάστημα ισχύει και για όσους ανανεώνουν το δίπλωμά τους.  

Απευθυνθήκαμε στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και μιλήσαμε με την παλαιότερη υπάλληλο της υπηρεσίας κα Νίκη Σκέντζου, η οποία μας τόνισε πως το πρόβλημα οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην υποστελέχωση που υπάρχει αυτή την στιγμή στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης. Όπως μας είπε από τους τρεις υπάλληλους με «κωδικό» για την έκδοση αδειών οδήγησης που δούλευαν μέχρι πρόσφατα, πλέον έχει μείνει μόνο ένας, με αποτέλεσμα ο όγκος των αιτήσεων να είναι τόσο μεγάλος (φτάνουν αυτή την στιγμή τις 1500 αιτήσεις για νέες άδειες και ανανεώσεις), που είναι πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετηθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Το ζήτημα το γνωρίζει το Υπουργείο Συγκοινωνιών στην Αθήνα, εντούτοις για άγνωστο λόγο, δεν έχει δοθεί «κωδικός» σε άλλο υπάλληλο της υπηρεσίας στην Κεφαλονιά, ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες στην έκδοση και ανανέωση των διπλωμάτων.

Κάπως έτσι και οι πολίτες που παίρνουν δίπλωμα δεν μπορούν να το έχουν στα χέρια τους και να κυκλοφορήσουν και οι υπάλληλοι στην υπηρεσία «φορτώνονται» έναν τεράστιο όγκο δουλειάς στον οποίο δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Το γεγονός αυτό δημιουργεί, ταλαιπωρία και πολλές φορές εντάσεις στην Διέυθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.  

Όπως μάθαμε, το χαρτί που δίνεται από την υπηρεσία (που αφορά την βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για νέο δίπλωμα), δεν αναγνωρίζεται από την τροχαία σε τυχών έλεγχο.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει άμεσα να λυθεί.

Γιώργος Χαλαβαζής


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250