Στα όριά τους… γιατροί και προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 13:39

Στα όριά τους… γιατροί και προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων για τα προβλήματα υποστελέχωσης στην Υγεία 

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Ελευθερία Κουλουριώτου 

Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το Κέντρο Υγείας Σάμης, εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, εκπρόσωποι των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης , καθώς επίσης ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπως τόνισε και ο παθολόγος ιατρός κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης (την δήλωσή του αναλυτικά μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω), αυτή την στιγμή η υποστελέχωση στο Νοσοκομείο φτάνει το 40%, ενώ τονίστηκε πως το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου έμεινε χωρίς μόνιμο παθολόγο.

Εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν με την διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή διοικητή κ. Χρήστο Παυλάτο και τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής κ. Αθανάσιο Κασπίρη (ο διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλας Βιβλάκης απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας) και τους ανέπτυξαν τους λόγους της κινητοποίησης. Από την πλευρά τους οι γιατροί, επιβεβαίωσαν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και ζήτησαν την συμπόρευσή και συμπαράστασή τους στον δικό τους αγώνα. Μάλιστα, οι γιατροί τόνισαν πως αυτή η κατάσταση τους οδήγησε στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας ότι παραμένουν «ακάλυπτοι» στα καθήκοντά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=p3XmjIIdlD4

Για τα προβλήματα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και γενικότερα της δυσάρεστης κατάσταση που υπάρχει σε ολόκληρο το νησί στον τομέα της Υγείας, μίλησαν στην κάμερα του Inkefalonia.gr, εκτός του κ. Χριστοδουλάκη και ο Κώστας Τσιμάρας (εκπρόσωπος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς), καθώς και ο αντιπρόεδρος των Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Παρακάτω τα όσα είπαν 

https://www.youtube.com/watch?v=XSRcShsIkcU

DSC 0123DSC 0126DSC 0129DSC 0130DSC 0131DSC 0133DSC 0136DSC 0138DSC 0140DSC 0142DSC 0144DSC 0145DSC 0147DSC 0148Dsc 0158

 

 


Ετικέτες: