Επίσκεψη Θεανώς Φωτίου στις εγκαταστάσεις της Ένωσης ΑμεΑ "Υπερίων" στον Λογγό Ληξουρίου (εικόνες + video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 13:58

Επίσκεψη Θεανώς Φωτίου στις εγκαταστάσεις της Ένωσης ΑμεΑ "Υπερίων" στον Λογγό Ληξουρίου (εικόνες + video)

Θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Αργοστόλι.

Στο νησί μας βρίσκεται η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Αργοστόλι.

Σήμερα το πρωϊ η κα Φωτίου συνοδευόμενη από την Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ένωσης ΑμεΑ "Υπερίων" στον Λογγό Ληξουρίου.

Εκεί συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο, το Προσωπικό και τους ωφελούμενους της Ένωσης. Συζήτησε μαζί τους καίρια προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από 1/1/2019 η διαδικασία χορήγησης προνοιακού επιδόματος απλουστεύεται και αντί να πιστώνεται από τους Δήμους στους δικαιούχους, η απόδοσή τους θα γίνεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Απλουστεύονται οι διαδικασίες ανέφερε η κα Φωτίου.

Ακόμα ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι τρόποι μέσα από τους οποίους τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα μπορέσουν να βγουν στην αγορά εργασίας και να μπορούν να πουλάνε τα πράγματα που φτιάχνουν Αναφέρθηκε σε προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και σε γρηγορότερες και πιο απλές γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις.

Λόγω απουσίας της Προέδρου της Ένωσης την Αναπληρώτρια Υπουργό και την Βουλευτή του Νομού μας καλοσώρισε η κα Αντιπρόεδρο κα Μαρία Λαδά, έχοντας μαζί της και τα μέλη του ΔΣ. Ο Σταύρος Λυκούδης (ΔΣ του Υπερίων) με την κα Σταθάτου (βοηθητικό προσωπικό του Υπερίων) λίγο αργότερα ξενάγησαν την κα Φωτίου στους χώρους του κέντρου διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας.

Με θέρμη την υποδέχτηκαν οι ωφελούμενοι του Υπερίωνα και μάλιστα την έθεσαν αρκετές ερωτήσεις.

Με τον μαέστρο κ Σπύρο Θεοτοκάτο να τους καθοδηγεί τραγούδησαν ένα Κεφαλονίτικο τραγούδι στην κα Φωτίου, η οποία αφού τους ευχαρίστησε τους ανέφερε ότι έχει καταγωγή Κεφαλονίτικη "Η γιαγιά μου (οικογένεια Καππάτου) ήταν απο το Ληξούρι και περνούσα τις διακοπές μου στο Ληξούρι όταν ήμουν μικρή. Ο μπαμπάς μου ήταν από τα Διλινάτα και θυμάμαι ότι μετά το Πανηγύρι της Παναγιάς της Λάμιας αποχαιρετούσαμε την Κεφαλονιά και επιστρέφαμε στην Αθήνα".

Με δώρα αποχώρησε από τον Υπερίων η κα Φωτίου. Οι ωφελούμενοι της πρόσφεραν μιά ανθοδέσμη, έναν πίνακα ζωγραφικής φτιαγμένο από τα χέρια τους και μιά Εικόνα από την κα Μαρία Λαδά. Αντίστοιχα οι ωφελούμενοι πρόσφεραν και από μιά ανθοδέσμη και έναν πίνακα στην Βουλευτή μας κα Θεοπεφτάτου.

Ακολουθεί η δήλωση της κα Φωτίου με το πέρας της επίσκεψή της στην Ένωση ΑμεΑ Υπερίων και λίγο αργότερα θα προστεθεί και ένα βιντεάκι με σημεία της συνάντησης της στον Υπερίωνα.

Πηγή: Lixouri.gr

 https://www.youtube.com/watch?v=pG-VdhIEPFs&t=1s

theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri19theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri28theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri34theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri36theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri44theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri52theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri72theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri82theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri91theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri99theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri102theano fotiou anaplirotria ypourgos stin enosi amea yperion sto lixouri112

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250