Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την κράτηση των 80 μεταναστών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 14:30

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την κράτηση των 80 μεταναστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την κράτηση  80 μεταναστών  που στοιβαγμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες  μεταφέρονται εντός νομού σε διάφορους χώρους που δεν πληρούν ούτε τους πιο στοιχειώδεις όρους ανθρώπινης διαβίωσης.

Κλιμάκιο της Τ.Ε. επισκέφθηκε τους κρατούμενους μετανάστες στο χώρο όπου κρατούνται σε μικρό κατάλυμα στο αλιευτικό καταφύγιο στην «Αγία Πελαγία», συνομίλησε μαζί τους και εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος απέναντι στις άθλιες συνθήκες κράτησής τους (δεν αντιστοιχεί ούτε 1 τ.μ. για τον καθένα με δύο τουαλέτες και ένα νιπτήρα) αλλά και στις πολιτικές αιτίες της μετανάστευσής τους. 

 Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζει ότι, η αναζήτηση από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας τάξης επίσημου χώρου φυλάκισης και κράτησης  των μεταναστών  αποκαλύπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς  στα πλαίσια και των αποφάσεων της ΕΕ και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που έγινε το Μάρτη του 2016 και  η οποία εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και οδηγεί στο διπλό εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων. Ουσιαστικά  απαγορεύεται στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των επιπτώσεών τους που βρίσκονται στη χώρα μας η την χρησιμοποιούν ως δίοδο, όχι μόνο να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους, αλλά ακόμα και να μετεγκατασταθούν στην ηπειρωτική χώρα.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζοντας ότι  ο λαϊκός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που ζουν μία τραγωδία απαιτεί :

  • Να σταματήσει η άδικη φυλάκιση των μεταναστών και μάλιστα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, καθώς και η παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους;
  • Να λυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα και, με ευθύνη του κράτους, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για την προσωρινή παραμονή των προσφύγων με επαρκή σίτιση και στέγαση, πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν διερμηνεία και νομική αρωγή καθώς και να παρθούν ειδικά μέτρα για τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα που έρχεται.
  • Να δοθούν άμεσα όλα τα κατάλληλα έγγραφα και δυνατότητες, έτσι ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες να φτάνουν ελεύθερα με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης στη χώρα όπου επιλέγουν να ζήσουν, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
  • Να ανατραπούν όλες οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή τους στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Να σταματήσει η κυβέρνηση να διαμορφώνει τη χώρα ένα απέραντο ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διευκολύνοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στα εγκλήματα που γεννούν την προσφυγιά το ρατσισμό και το φασισμό .

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  23/10/2018                                         Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΚΚΕ




00 inkefalonia general ad 300X250