8 Νοέμβρη απαντάμε στην πρόκληση ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ, με λαϊκή συμμαχία

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 12:57

8 Νοέμβρη απαντάμε στην πρόκληση ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ, με λαϊκή συμμαχία

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυβέρνηση και τράπεζες ετοιμάζουν νέα ένταση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για το λαό.

8/11 απαντάμε στην πρόκληση ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ, με λαϊκή συμμαχία!!!

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη νέα επέλαση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τραπεζίτες, με ένταση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για το λαό. Συγκεκριμένα, ενώ τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ ήρθαν σπίτια μας στραγγαλίζοντας κι άλλο το εισόδημά μας, με κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπεται το «δικαίωμα πρόσβασης» στα φορολογικά στοιχεία μας από τις κάθε είδους «διατραπεζικές εταιρείες διαχείρισης δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς». Με απλά λόγια, η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών που τηρεί τα στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια, η γνωστή «Τειρεσίας», αποκτά πρόσβαση στα φορολογικά μας στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα «Taxis». Η ίδια δυνατότητα πρόσβασης προβλέπεται και για τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο και ΟΤΑ.

Οι εργάτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί ΕΒΕ, θα βρεθούμε στο στόχαστρο, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Ήδη οι διώξεις εντείνονται, το «ιδιώνυμο» το ζήσαμε στο πετσί μας και στην Κεφαλονιά, που μετέτρεψε το Αργοστόλι σε αστυνομοκρατούμενη πόλη προκειμένου να υλοποιηθούν οι πλειστηριασμοί. Τα δημοσιευμένα στοιχεία ότι 68% των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών που αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, δείχνουν τον προσανατολισμό της «δίκαιης ανάπτυξης», της «κανονικότητας» και της «μεταμνημονιακής Ελλάδας». Φορτώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση έχει φροντίσει για το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όσοι έχουν ακόμη κι ελάχιστες «οφειλές» να κινδυνεύουν από κατασχέσεις, τόσο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και «εις χείρας τρίτων» (π.χ. συντάξεων από ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.). Πλήρη συναίνεση παρέχει στην πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και των τραπεζών η ΝΔ, που παροτρύνει για επιπλέον μέτρα όσον αφορά τους «μπαταχτσήδες».

Καμία αυταπάτη. Όλοι εμείς, αφού κληθούμε να ρυθμίσουμε το χρέη μας, αν δεν το καταφέρουμε, θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με εκβιασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών, κατοικιών και οι φτωχοί ΕΒΕ, επιπλέον, και με κατασχέσεις επαγγελματικών χώρων.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

Καμία αναμονή, δυναμώνουμε την πάλη!

Τώρα αγωνιστική συμμαχία όλων όσων θα πλήξει αυτή η πολιτική.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Άμεση μείωση του αφορολόγητου ορίου, με ουσιαστική προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Καμία κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού στους φτωχούς ΕΒΕ.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες.
  • Ακατάσχετοι λογαριασμοί για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

8 Νοέμβρη δίνουμε απάντηση με τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Αργοστόλι 15/10/2018

Για τη ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ