Πανελλήνια προσφορά αγάπης στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 08:57

Πανελλήνια προσφορά αγάπης στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» (εικόνες)

Ανιχνευτές Πρόσκοποι «φρεσκάρισαν» τον χώρο του «Υπερίωνα» 

Ο μήνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση ΑμεΑ "Υπερίων". 80 Ανιχνευτές Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα μαζί με τους 20 συνοδοπύς Βαθμοφόρους βρίσκονται από την Πέμπτη στο νησί μας. Στα πλαίσια της Πανελλήνιας δράσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και της φετινής διαδικασίας ανάδειξης Προσκόπων Έθνους, μοιράστηκαν σε δυό ομάδες και πρόσφεραν εθελοντική εργασία σε Εκκλησία των Σβορωνάτων και στο κτήριο του "Υπερίων" στο Ληξούρι.

Από νωρίς το μεσημέρι και έχοντας τα εφόδια άρχισαν να μεταμορφώνουν τους τοίχους, τα κάγκελα και τον περιβάλλοντα χώρο του "Υπερίωνα".

Βαψίματα, ζωγραφιές, κοπή χόρτων και άλλες εργασίες πραγματοποιησαν με χαρά οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι. Τα εφόδια τους είχαν ήδη εξασφαλίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ Παναγής Δρακουλόγκωνας (πινέλα και χρώματα) και ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης (χορτοκοπτικό μηχάνημα)

Την Δευτέρα η Ένωση ανοίγει ξανά τις πόρτες της στους ωφελούμενους και, χάρη σε αυτές τις σημερινές εθελοντικές ομάδες αγάπης, η χαρά που θα δώσει στους ωφελούμενους θα είναι μεγάλη

Ζητήσαμε από την Πρόεδρο του "Υπερίων" κα Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου αλλά και από την κα Μαρία Λαδά να μας πουν δυό λόγια για την σημερινή αυτή δράση.

Οι ευχαριστίες τους προς το πρόσωπο του κ. Δρακουλόγκωνα αμέτρητες τονίζοντας ότι "είναι πάντα με φροντίδα και αγάπη δίπλα στον Υπερίωνα ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας Όποτε τον χρειαστούμε είναι πάντα εδώ" και ενώ η στάση του Δήμου Κεφαλονιάς δεν είναι η καλύτερη απέναντι στον "Υπερίωνα" από όσα γνωρίζουμε και απ όσα έχουμε αναδείξει με ρεπορτάζ μας , η κα Μαροπούλου μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Αντιδήμαρχο Παλλικής Γ.Κατσιβέλη "προσπαθεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο, μας έστειλε και το χορτοκοπτικό για να καθαρίσουμε τον χώρο μας".

Το Ληξούρι έχει αγκαλιάσει τον Υπερίωνα, από το πρώτο λεπτό, γι'αυτό και η εθελοντική βοήθεια δεν είναι άγνωστη λέξη για αυτούς. Κι όμως μέχρι σήμερα όλα καλά Υπάρχουν όμως ωφελούμενοι της Ένωσης όπου είναι ορφανοί και από τους δυό γονείς. Τι θα γίνει με αυτά τα 8-10 άτομα; Η κα Μαροπούλου μας επισημαίνει "πόσο αναγκαίο είναι να βρεθεί μιά στέγη, ένας χώρος, ένα σπίτι ο οποίος θα στεγάζει αυτά τα ορφανά παιδιά και θα τα διδάξει να αυτοσυντηρούνται μόνα τους. Έκκληση προς κάθε πλευρά να παραχωρηθεί χορηγία μιά στέγη στους ωφελούμενους του "Υπερίων"

Ζητήσαμε και από τον αρχηγός των Ανιχνευτών Προσκόπων να μας πει δυό λόγια για την προσφορά των προσκόπων.

Όπως μας είπε ο κ. Μιχάλης Κατωπόδης, αρχηγός της φετινής δράσης "πρόκειται για μιά Πανελλήνια δράση του Σώματος Ελλήνων προσκόπων στην οποία συμμετέχουν 80 Ανιχνευτές Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 17-18 ετών (Γ Τάξης Λυκείου). Στόχος της δράσης αυτής είναι να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους μέσα από την κοινωνική προσφορά και να συμμετάσχουν μέσα από δράσεις στην Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους. Τόπος συνάντησης μας ήταν το νησί της Κεφαλονιάς. Φτάσαμε την Πέμπτη και αναχωρούμε αύριο Κυριακή 2/9 (ο καθένας για τον προορισμό από τον οποίο ήρθε). Τις δυό πρώτες μέρες της παραμονής μας στο νησί τις περάσαμε στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, ενώ σήμερα σειρά είχε η δράση προσφοράς! Οι 80 Ανιχνευτές μαζί με τους 20 Βαθμοφόρους που τους συνοδεύουν μοιράστηκαν σε δυό ομάδες. Έτσι 30-40 άτομα σήμερα Σάββατο πρόσφεραν εθελοντικές εργασίες στον Ναό των Σβορωνάτων ενώ οι υπόλοιποι ήρθαμε στο Κέντρο Διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, όπου με την στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Δρακουλόγκωνα, συμμετέχουμε σε εργασίες φρεσκαρίσματος στον εξωτερικό χώρο"

Όσα συγχαρητήρια και να δώσουμε λίγα θα είναι. Μπράβο σας ! Τέτοιες προσφορές κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και μας δείχνουν ότι αξίζει να παλεύουμε και να αναζητούμε τρόπους για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο...

 

 DSC00473DSC00476DSC00487DSC00490DSC00498DSC00500


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250