Σε απόγνωση οι κάτοικοι στις Λαϊκες Κατοικίες Αργοστολίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 10:23

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στις Λαϊκες Κατοικίες Αργοστολίου (εικόνες)

Εγκατάλειψη και αδιαφορία 

Στα δημοτικά καταστήματα που βρίσκονται στις Λαϊκές Κατοικίες στην είσοδο από το Αργοστόλι παρατηρείται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μια απαράδεκτη και ακατανόητη κατάσταση.

Μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ένα εξ αυτών η καθημερινή ταλαιπωρία άρχισε. Αφού έμεινε για πολλούς μήνες ανοιχτό με τα καμένα εντός του μετατράπηκε σε δημόσιο ουρητήριο , χώρος «διαφόρων » άλλων δραστηριοτήτων και εστία μολύνσεως. Μετά από αγώνα ορισμένων κατοίκων επιτέλους κλείστηκε. Δεν πέρασαν καλά καλά δυο μήνες ο χώρος αυτός «ξανάνοιξε» γυρνώντας έτσι στην προηγούμενη κατάσταση. Ξαναέκλεισε με πρόχειρο τρόπο. Στον περιβάλλοντα όμως από αυτό χώρο συνεχίζουν να ουρούν, να αφοδεύουν και να επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες ενήλικοι και ανήλικοι περαστικοί. Άπλετο σκοτάδι καλύπτει τον χώρο αυτό, αφού δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός.

Όλα αυτά οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να τα υφίστανται, αφού κανείς από τους αρμοδίους του Δήμου (Καθαριότητα, Τεχνικές Υπηρεσίες) δεν έχει τη διάθεση να πράξει τα δέοντα. Πολλάκις έχει κληθεί το Γραφείο Καθαριότητας αλλά είναι άφαντο.

Η ποιότητα της ζωής μας το τελευταίο έτος έχει υποβαθμιστεί κατακόρυφα. Επικρατούν: ηχορύπανση, βρωμιά, ακαθαρσίες, φθορές, δυσοσμία, ανασφάλεια. Οι αρμόδιοι του Δήμου επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία σε όλες μας τις εκκλήσεις.

Επιπροσθέτως, τα κτήρια αυτά όχι μόνο δεν αξιοποιούνται, αντιθέτως μέρα με την ημέρα ερημώνουν και ερειπώνονται. Η κατάστασή τους, επίσης θα έπρεπε να ελεγχθεί από μηχανικούς ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια μας , ειδικότερα αφού είμαστε μια σεισμόπληκτη περιοχή .

Απαιτούμε, πλέον, οι υπεύθυνοι του Δήμου να ενδιαφερθούν για μια περιοχή την οποία εγκατέλειψαν με προκλητικότητα και αδιαφορία απεριόριστη. Η στάση και η συμπεριφορά τους απέναντι στους αγανακτισμένους κατοίκους το αποδεικνύει. Ας δείξουν, λοιπόν , το κοινωνικό τους πρόσωπο και στους κατοίκους αυτούς οι οποίοι αναρωτιούνται για την αντιμετώπιση αυτή και επιτέλους ας κάνουν αυτό που είναι θεσμική τους υποχρέωση!

Κάτοικοι λαϊκών κατοικιών

20180413 13242720180413 13242720180413 13242720180413 132427