Ληξούρι: Με συγκίνηση, ευλάβεια και βαθιά μελαγχολία κορυφώθηκε το Θείο δράμα με την Σταύρωση του Ιησού (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 10:25

Ληξούρι: Με συγκίνηση, ευλάβεια και βαθιά μελαγχολία κορυφώθηκε το Θείο δράμα με την Σταύρωση του Ιησού (εικόνες)

Την Μεγάλη Πέμπτη αναβίωσαν στον Άγιο Νικόλα των Μηνιατών, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού

 Συγκίνηση, ευλάβεια και βαθιά μελαγχολία χτες βράδυ την ώρα που κορυφώθηκε το Θείο δράμα με την Σταύρωση του Ιησού. Χτες Μεγάλη Πέμπτη αναβίωσαν στον Άγιο Νικόλα των Μηνιατάδων, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού.

Γέμισε ο Ναός με πιστούς κατά την ανάγνωση των 12 Ευαγγελίων. Σήμερα το πρωϊ το σώμα του Ιησού θα μεταφερθεί από τον Σταυρό στον Επιτάφιο, ενώ αργότερα το βράδυ θα γίνει περιφορά των Επιταφίων σε όλη την χώρα.

Στο Ληξούρι, όπως κάθε χρόνο, ο Επιτάφιος του Παντοκράτορα θα ενωθεί με τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου και η Ακολουθία θα καταλήξει, με προπομπό την Φιλαρμονική στην κεντρική πλατεία.

Τα μεσάνυχτα ακριβώς, στα Μονοπωλάτα αναβιώνει το έθιμο του Ιούδα. Παιδιά του χωριού έχουν μαζέψει κλαριά και έχουν φτιάξει έναν τεράστιο σωρό για να κάψουν τον Ιούδα στον αύλειο χώρο της Αγίας Παρασκευής, κατά τις 12:10 απόψε το βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=lRzu_0Ua3bo

Πηγή: Lixouri.gr

stavrosi xristou3stavrosi xristou7stavrosi xristou10stavrosi xristou14stavrosi xristou17stavrosi xristou18stavrosi xristou19stavrosi xristou21stavrosi xristou24stavrosi xristou25stavrosi xristou26stavrosi xristou33stavrosi xristou34

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250