Ενημέρωση-διαμαρτυρία για τα σχολεία της Ερίσου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 12:14

Ενημέρωση-διαμαρτυρία για τα σχολεία της Ερίσου

Από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Γεράσιμο Βασιλάτο 

Mε αφορμή την πρόσφατη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για χαρακτηρισμό των σχολείων μας(Νηπ/γείο,Δημ/κο,Γυμν/σιο,Λύκειο Μεσοβουνίων) ως «μη δυσπρόσιτα» θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους του κατοίκους της Ερίσου, γιατί πιστεύουμε ότι είναι πρόβλημα όλων μας και όχι μόνο παιδιών και γονιών…( Με αυτή την πρόταση υποβιβάζονται σε κατηγορία περίπου 430 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.)

Από το 2002 με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας τα σχολεία μας χαρακτηρίστηκαν “Δυσπρόσιτα” αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις όπως όριζε η νομοθεσία ( συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών, η οργανικότητα, η απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού, οι συγκοινωνιακές συνθήκες, το υψόμετρο κ.α.) Οι δυσπρόσιτες μονάδες δίνουν διπλά μόρια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, και άρα σημαντική ώθηση στους πίνακες για τους εκπαιδευτικούς που θα υπηρετήσουν σε αυτές. Τα επιπλέον μόρια που προσφέρει η υπηρέτηση ενός εκπαιδευτικού στα συγκεκριμένα σχολεία, λειτουργούν ως κίνητρο για τη στελέχωσή τους για καθηγητές και δασκάλους και χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του Υπουργείου… Στην περίπτωση λοιπόν του αποχαρακτηρισμού των σχολείων μας καταλαβαίνετε ότι δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς για την στελέχωσή τους. Με λίγα λόγια δεν θα έχουμε ικανό αριθμό εκπαιδευτικών στα σχολεία μας να λειτουργούν σωστά και μοιραία να οδηγούνται στην συρρίκνωση..

Οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια αύξηση μαθητών που είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα για τα επόμενα χρόνια!!!Απορούμε λοιπόν και ρωτάμε.. άλλαξε κάτι και γίναμε σχολεία πόλης; Ποιος ο σκοπός και το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας; Θέλουν “κατάργηση των σχολείων μας και συγχώνευση;” Να αναγκάσουν τρέχουν τα παιδιά μας στη Σάμη, στο Αργοστόλι ή τελικά να μας διώξουν από τον τόπο μας;
Σε συνάντησή μας με τη βουλευτή κα Α. Θεοπεφτάτου μα και του Δημάρχου Α. Παρίση κάναμε γνωστό το θέμα και βέβαια μας διαβεβαίωσαν (τι άλλο) ότι “θα κάνουν ότι μπορούν…”

Ο Δ.Σ του συλλόγου, ο σύλλογος των καθηγητών, των μαθητών και των γονιών τους ζητά την στήριξη όλων των δημοτών της Ερίσου καθώς και την συμπαράσταση της Πολιτικής και Δημοτικής Αρχής στην προσπάθειά μας να μην περάσουν τέτοιες “πρότάσεις”, να μη συγχωνευθούν-καταργηθούν σχολεία. Λέμε όχι στην υποβάθμηση της δηµόσιας εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας μας από πολιτικές διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ Γονέων Γυμνασίου,Λ.Τάξεων

Βασιλάτος Γερ.




00 inkefalonia general ad 300X250