Κινητοποίηση στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς για τα προβλήματα στα σχολεία: «Η υπομονή μας έχει τελειώσει…» δήλωσαν γονείς και μαθητές

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 09:52

Κινητοποίηση στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς για τα προβλήματα στα σχολεία: «Η υπομονή μας έχει τελειώσει…» δήλωσαν γονείς και μαθητές

Σε υψηλούς τόνους η κινητοποίηση της ΕΛΜΕΚΙ στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς 

 Σε υψηλούς τόνους η κινητοποίηση της ΕΛΜΕΚΙ στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ, Δημήτρης Μαντουζάτος, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους των συλλόγων Γονέων του 2ο Γυμνασίου Αργοστολίου, 4ου Δημοτικού Αργοστολίου, του Γυμνασίου Μεσοβουνίων, του 1ου Γυμνασίου Κεραμειών, μαθητές και καθηγητές των σχολείων.

Τα προβλήματα της Παιδείας, άλλωστε και η επιτακτική ανάγκη να βρεθούν λύσεις, οδήγησε και την κουβέντα σε υψηλούς τόνους.

Αρχικά οι κ. Μανζουράτος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας νέων σχολικών συγκροτημάτων στην Κεφαλονιά, που θα στεγάσουν σχολεία που εδώ και τέσσερα χρόνια κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα, όπως η σκάλα ασφαλείας στις Κεραμειές, που ενώ έχει υλοποιηθεί το έργο, δεν λειτουργεί, η κυκλοφοριακή μελέτη στο σχολικό συγκρότημα του Φαραώ στο Αργοστόλι, όπου καθημερινά ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος με θύμα κάποιο μαθητή.

Μαντζουράτος: «Δήμαρχε, δεν έχετετε στείλει στην ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές) τα αιτήματα για νέα σχολεία»

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, είναι αυτό που ανέφερε ο κ. Μαντζουράτος, ο οποίος τόνισε πως «Ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έχει στείλει κανένα αίτημα στην ΚΤΥΠ, όσον αφορά νέα σχολεία στην Κεφαλονιά. Η υπομονή του κόσμου έχει τελειώσει. Η νέα σχολική χρονιά θα έχει τεράστια προβλήματα. Ζητάμε πέντε νέα σχολεία στην Κεφαλονιά».

Όπως είχαν τονίσει επαλειμμένα από τον Σύλλογο Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, δεν πρόκειται να αφήσουν τα παιδιά τους να μπουν ξανά στο παλαιό κτήριο ακόμα και αν αυτό επισκευαστεί, σήμερα με απόφασή τους και οι Γονείς του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου,  ανακοίνωσαν ακριβώς το ίδιο για το σχολείο τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε για το 4ο Δημοτικό πως πρότασή του είναι να γκρεμιστεί και να χτιστεί νέο σχολείο στο ίδιο σημείο, ωστόσο δεν απάντησε σε ερώτημα γονέα, γιατί έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τους σεισμούς του 2014 και δεν έχει γίνει τίποτα στο συγκεκριμένα σχολείο, αλλά και σε άλλα σχολεία της Κεφαλονιάς.

«Θα κάνω αίτημα στις Κτηριακές Υποδομές για επτά (!) νέα σχολεία» είπε ο Δήμαρχος, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να κοιτάζονται μεταξύ τους με απορία!

Κατά την διάρκεια της «επίσκεψης» έκανε τα γνωστά του τηλέφωνα (μίλησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση) για το θέμα του Γυμνασίου Μεσοβουνίου, με την Μαρία Κουνάδη (πρόεδρο της

σχολικής επιτροπής) για την σκάλα στις Κεραμειές, για την οποία δεσμεύτηκε να λειτουργεί μετά τις γιορτές του Πάσχα όταν και θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

«Ο χώρος στο ΞΕΝΙΑ να εκχωρηθεί στον Δήμο από το ΤΑΙΠΕΔ για να γίνει εκεί σχολικό συγκρότημα» ήταν τα λόγια του Δημάρχου, ενώ παραδέχτηκε ότι «Δεν υπάρχει λύση» όσον αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη στο συγκρότημα του Φαραώ.

Πάντως, όπως τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους, αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρχει νέα κινητοποίηση, για τι από αυτά που είπε σήμερα ο Δήμαρχος έχουν προχωρήσει…

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0198DSC 0201DSC 0202DSC 0204DSC 0206DSC 0208DSC 0212DSC 0213DSC 0215DSC 0219DSC 0224DSC 0226

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250