Εργατικό Κέντρο – ΕΛΜΕΚΙ: «Υπάρχουν ακόμα πολλές “ανοικτές πληγές” στην Κεφαλονιά»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 15:34

Εργατικό Κέντρο – ΕΛΜΕΚΙ: «Υπάρχουν ακόμα πολλές “ανοικτές πληγές” στην Κεφαλονιά»

Από κοινού συνέντευξη Τύπου, από Γιώργο Γαβρίλη και Δημήτρη Μανζουράτο για τα ζητήματα του Νομού 

 Από κοινού συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Αμφότεροι, αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Κεφαλονιά σε βασικά ζητήματα, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, αλλά και στις υποδομές οι οποίες παραμένουν όπως τις άφησε ο σεισμός του 2014.
«Η Κεφαλονιά παραμένει ακόμα με “ανοικτές πληγές” από τους σεισμούς του 2014» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Γαβρίλη και συνέχισε: «Το επίδομα ενοικίου καθυστερεί, οι Εργατικές Κατοικίες του Ληξουρίου παραμένουν όπως τις άφησε ο σεισμός, η μελέτη για το Νοσοκομείο Ληξουρίου παραμένει στις καλένδες, το οδικό δίκτυο της Παλικής βρίσκεται ακόμα σε άθλια κατάσταση, οι επισκευές του δεν προχωρούν και υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στην Ανωγή και τον Άγιο Δημήτριο. Συν τοις άλλοις, δεν έχει γίνει καμία απολύτως επισκευή στα Δημόσια κτίρια. Το γραφείο του ΤΑΣ στο Ληξούρι είναι υποστελεχωμένο , υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ το 30% των αιτημάτων είναι ανεκτέλεστο» ήταν τα λόγια του. 

DSC 0005

«Ως Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, την Τρίτη 20 Μαρτίου στη 1 μ.μ.. Υπάρχουν προβλήματα άλλωστε σε πολλούς τομείς και εμείς εδώ και χρόνια είχαμε αναφέρει τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία. Υπάρχει μία άνευ προηγουμένου κατάρρευση στον συγκεκριμένο τομέα στην Κεφαλονιά. Και έχουν σοβαρή ευθύνη, η Κυβέρνηση, η 6η ΥΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου, γι’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε ασφαλείς, ειδικά τώρα που σε μερικές εβδομάδες θα υπάρχει στο νησί διπλάσιος κόσμος λόγω τουρισμού» καταλήγει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. 

DSC 0007

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος τόνισε: «Εμείς θέλουμε να καταθέσουμε την μεγάλη μας αγωνία για την κατάσταση που υπάρχει στην εκπαίδευση ,εδώ στην Κεφαλονιά και με τα σεισμόπληκτα σχολεία του Νομού. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δούμε στο άμεσο μέλλον συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Θα υπάρξει και αλλαγή του Νόμου για το Λύκειο το οποίο θα γίνει πιο ταξικό. Επίσης περί τα 300 σχολεία θα συγχωνευτούν και θα υπάρχουν αντίστοιχα και στην Κεφαλονιά. Ολο αυτό θα φέρει και τμήματα με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Υπάρχουν άλλωστε και πολλά προβλήματα στις υποδομές και καταγγέλλουμε την απελπιστική αδιαφορία, Δήμου, Κυβέρνησης και Περιφέρειας. Ενώ υπάρχει η μελέτη και η χρηματοδότηση, δεν δίνουν τα τεύχη δημοπράτησης οι Κτηριακές Υποδομές. Βρίσκονται σε επικίνδυνη στασιμότητα τα σχολεία μας. Και είναι επιβεβλημένη η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Και εδώ θα βάλω ένα σενάριο συνομωσιολογίας, που θέλει π.χ. να συγχωνεύονται το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, οπότε θα μας πουν ότι δεν χρειάζεται νέο σχολικό συγκρότημα. Και κάπου εδώ να θίξω και το ζήτημα της Υγείας. Με το Νοσοκομείο Αργοστολίου να υπολειτουργεί και την έλλειψη του προσωπικού να αγγίζει το 45%. Εμείς θα αγωνιστούμε και για την αποκατάσταση από την Περιφέρεια των δωματίων στην Λάσση, ώστε να δοθούν σε συνάδελφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που πολλές φορές αναγκάζονται να μείνουν στα αυτοκίνητά τους. Και ο Δήμος Κεφαλονιάς θα πρέπει να βρεθεί πρό των ευθυνών του. 4 χρόνια δεν είχε χωροθετήσει το σχολείο του Ληξουρίου, ενώ με την πίεση των γονέων, έβαλε το ζήτημα στο ΤΑΙΠΕΔ για το κομμάτι στο ΞΕΝΙΑ. Όσον αφορά τώρα τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Τα χρήματα αυτά υπάρχουν. Για το αν η Περιφέρεια θα τα υλοποιήσει τα έργα είναι θέμα δικό της. Όμως υπάρχει κίνδυνος αυτά τα 11 εκ. ευρώ που είναι να πέσουν στην Κεφαλονιά να πάνε αλλού» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μαντζουράτου.

 DSC 0012




00 inkefalonia general ad 300X250