Επιστολή Γονέων σε Κώστα Γκούση για το ζήτημα του Β1 τμήματος του Δημοτικού Κεραμειών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 12:51

Επιστολή Γονέων σε Κώστα Γκούση για το ζήτημα του Β1 τμήματος του Δημοτικού Κεραμειών

Ζητούν να καλυφθεί άμεσα το κενό του δασκάλου στο τμήμα 

Προς τον Κο Γκούση ,

Διευθυντη Περιφερειακης Εκπαίδευσης ΠΙΝ

Κοιν. Υπουργείο Παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων

Τμήμα Α΄ Διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κεραμειές, 6 Μαρτίου 2018 

Μετά απ’ επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε μαζί σας τις τελευταίες μέρες , δυστυχώς ήταν ανέφικτο. Σας κάναμε γνωστό στην πρώτη τηλεφωνική επαφή (27/2/18) που είχαμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, λόγω της κενής θέσης, στο Β1 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών στην Κεφαλλονιά και εσείς μας απαντήσατε οτι δεν είχατε καμιά ενημέρωση από την αρμόδια που είναι η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κεφαλονιάς Κα Αγγελική Τοτόλου .

Σήμερα, λοιπόν, μετά από μια εβδομάδα που είστε επισήμως γνώστης του θέματος και με επιπλέον δεδομένο ότι οι άδειες των εκπαιδευτικών είναι οριστικές , σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς για τις ενέργειες που έχετε ακολουθήσει προς την λύση του προβλήματος.

Τα παιδιά μας από τις 28 Ιανουαρίου δεν έχουν δασκάλα και το ημερήσιο πρόγραμμα καλύπτεται από όποιον εκπαιδευτικό του ιδίου σχολείου τύχει να έχει κενό. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτό το σύστημα διδασκαλίας είναι αντιεκπαιδευτικό (συμφωνά και με γνωμοδότηση του Σχολικού Συμβούλου του Νησιού μας Κου Αλεξανδράτου) .

Ζητούμε να βρεθεί άμεσα ένας δάσκαλος για τα πρωτεύοντα μαθήματα Γλώσσα και Μαθηματικά . Το άθροισμα των πλεοναζουσών ωρών των εκπαιδευτικών του σχολείου δεν αποτελεί την ικανή συνθήκη για να μην θεωρείται κενό στη συγκεκριμένη τάξη. Δεν δεχόμαστε ότι είναι σωστό το μάθημα της Γλώσσας και των Μαθηματικών να γίνεται από πέντε διαφορετικούς εκπαιδευτικούς επί πέντε μέρες. Αν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να καλυφθεί η προκειμένη θέση εντός του σχολείου, προφανώς θα είχε γίνει από την πρώτη μέρα. Όλοι οι γονείς έχουμε παρατηρήσει τα ίδια συμπτώματα στην συμπεριφορά των παιδιών μας, τα οποία είναι άρνηση για το σχολείο με τον τρόπο της λειτουργίας αυτής.

Η παρούσα παρέμβαση εμάς των γονέων θεωρούμε ότι θεωρητικά είναι περιττή εφόσον το εκπαιδευτικό σύστημα διαθέτει τα δικά του αντανακλαστικά . μέσα από τις εκσυγχρονισμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Δυστυχώς τα γεγονότα μας διέψευσαν. Η υπομονή και εμπιστοσύνη που δείξαμε , έχουν εξαντληθεί. Δεν μας επιτρέπει η ηθική μας να παραμένουμε απλοί παρατηρητές στην ελλειπή λειτουργία του σχολείου πού έχει άμεση επίπτωση των εκπαίδευση και στην ψυχολογία των παιδιών μας.

Μετράμε με αγωνία τις μέρες μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη λύση. Ζητάμε, τέλος, την παρέμβαση σας στο αρμόδιο όργανο του Υπουργείου έτσι ώστε να τεθεί σαφές ότι δεν επιτελείτε σωστά το έργο στην τάξη αυτή και απαιτείται η αναπλήρωση της θέσης με όποιον τρόπο αποφασίσουν. Εις αναμονής της απαντήσεως σας. Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο μας προς την διεύθυνση πρωτοβάθμιας στην Κεφαλονιά, το οποίο ακόμη δεν μας έδωσαν απάντηση.

Οι γονείς των μαθητών του Β1 τμήματος της Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250