Απαγορεύουν τον απόπλου του Ζάκυνθος Ι λόγω χρεών - Η απάντηση της εταιρείας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 10:43

Απαγορεύουν τον απόπλου του Ζάκυνθος Ι λόγω χρεών - Η απάντηση της εταιρείας

Η απάντηση της  Kefalonian Lines για την απαγόρευση απόπλου πλοίου


Η απάντηση της  Kefalonian Lines σχετικά με δημοσίευμα για το Ζάκυνθος 1

"Σχετικά με δημοσίευμα της «Ημέρα Ζάντε» για το Ζάκυνθος 1

Προφανώς, κάποιοι ενοχλούνται πολύ εδώ και χρόνια από τη σοβαρή παρουσία της εταιρείας μας στο νησί της Ζακύνθου, η οποία προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την οικονομία.

Δυστυχώς για εκείνους και τα φερέφωνά τους, δεν έχουν χάσει μόνο τη σοβαρότητα και ψυχραιμία τους αλλά και κάθε όριο νομιμότητας. Διασπείροντας ψευδείς, φαιδρές και ανυπόστατες ειδήσεις προσπαθούν να πείσουν μέσω των κίτρινων οργάνων δημοσιογραφίας ότι, η Kefalonian Lines θα διακόψει τα δρομολόγια της από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, λόγω οφειλής της προς το λιμενικό ταμείο του νησιού.

Είναι προφανές ότι, από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν την έλευση και νέου πλοίου στις τοπικές γραμμές, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και κινούνται με τη λογική του χαμένου τζογαδόρου.

Τους συνιστούμε λοιπόν να επιδείξουν λίγη ψυχραιμία, διότι έπεται και συνέχεια... Δικοί μας "εντολείς" είναι οι τοπικές κοινωνίες Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τις ανάγκες των οποίων αφουγκραζόμαστε με προσοχή. Γι' αυτό, και αποκλειστικός σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των δρομολογίων μας, άμεσα. 

Όσον αφορά δε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, η απάντηση θα δοθεί πολύ σύντομα και προσηκόντως. Ίδια με αυτή που δόθηκε πρόσφατα σε εκείνους που πάγια πρακτική τους είναι να προβαίνουν σε παράνομες μεθόδους αθέμιτου ανταγωνισμού, και έχουν χάσει ήδη τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες με αποφάσεις που εκδόθηκαν υπέρ της εταιρείας μας.

Ας κάνουν υπομονή για λίγο ακόμα.

Kefalonian Lines"

****

Αναταράξεις σε τρία λιμάνια, φαίνεται να έχουμε στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα της Ζακύνθου, της Κυλλήνης και του Πόρου της Κεφαλλονιάς.

Αιτία, η μη καταβολή οφειλόμενων τελών διακίνησης επιβατών από την Kefalonian Lines.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα Λιμενικά Ταμεία έχουν την ευθύνη ώστε να απαγορεύουν τον απόπλου πλοίων που ανήκουν σε εταιρίες που καθυστερούν την παραπάνω καταβολή, πέραν του 20ημέρου!

Η υπόθεση αφορά μη καταβολή τελών, για αρκετούς μήνες, γεγονός που έχει οδηγήσει το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου σε μια σειρά ενεργειών για την εφαρμογή της νομιμότητας.
Η Λιμενική Επιτροπή της Ζακύνθου στις 28 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε – επί της διαδικασίας νομιμότητας – την απαγόρευση απόπλου του Ζάκυνθος 1, μετά από αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις εξοφλήσεων οφειλομένων τελών που αφορούσαν καταβολές και της θερινής περιόδου 2017! Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, η Λιμενική Επιτροπή της Ζακύνθου, έθεσε θέμα περί μη αποστολής μηνιαίων αναλυτικών καταστάσεων κίνησης επιβατών και οχημάτων, μέσα από τις οποίες βγαίνει και το ποσό των τελών.
Η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, απεστάλη στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας. Η αποκεντρωμένη έθεσε την απόφαση απαγόρευσης απόπλου, 128/27-11-2017, στο αρχείο της, χωρίς να την ανακόψει ή να την χαρακτηρίσει μη νόμιμη, ανοίγοντας τον δρόμο των σχετικών ενεργειών από το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου.

Στη συνέχεια, το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, προκειμένου η απόφαση απαγόρευσης απόπλου να γίνει εκτελεστέα.
Το Λιμεναρχείο με τη σειρά του, ενημέρωσε το υπουργείο ώστε να είναι ενημερωμένο για τις σχετικές ενέργειες.
Στην πορεία, έγινε γνωστό στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου ότι, και τα Λιμενικά Ταμεία Κυλλήνης και Κεφαλλονιάς, έχουν εκκρεμότητες οφειλών από την ίδια εταιρία, γεγονός που θα οδηγήσει και τις εκεί Λιμενικές Αρχές να προβούν στις ίδιες ενέργειες.

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, αναμένει, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να πράξει τα δέοντα – εφόσον όμως στο ενδιάμεσο, δεν υπάρξει τακτοποίηση των οφειλών οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται (για τη Ζάκυνθο) σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (λόγω πολύμηνης καθυστέρησης). Αν η εταιρία φροντίσει τα δέοντα, δεν πρόκειται να γίνει η απόφαση εκτελεστέα.

Είναι γεγονός ότι τα λιμενικά τέλη επιβατών και οχημάτων, παρακρατούνται από τον πολίτη, πάνω στην τιμή του εισιτηρίου. Κοινώς, τα πληρώνει ο επιβάτης! Οι εταιρίες οφείλουν τα χρήματα αυτά που έχουν εισπράξει, να τα καταβάλουν αμέσως στις αρχές διαχείρισης των λιμένων (Λιμενικά Ταμεία).

Ίδωμεν!

ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250