Άκουσε τα προβλήματα - Επισκέψεις Χρήστου Λαμπρίδη σε ΑΕΝ, Λιμεναρχείο και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 14:15

Άκουσε τα προβλήματα - Επισκέψεις Χρήστου Λαμπρίδη σε ΑΕΝ, Λιμεναρχείο και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης (εικόνες)

 Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην Κεφαλονιά

Επισκέψεις στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κεφαλονιάς, στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, πριν καταλήξει στο Δημαρχείο για την σύσκεψη φορέων του Λιμενικού Ταμείου, πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο κ. Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από την βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αλέξη Μοσχονά, επισκέφτηκε πρώτα την ΑΕΝ, και δέχθηκε από τον διοικητή της σχολής κ. Ιωάννη Βασιλόπουλο ως δώρο τον θυρεό της σχολής. Παράλληλα, βρέθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο και αφού χαιρέτισε τους σπουδαστές, άκουσε τα προβλήματά τους, που και φέτος περιστράφηκαν πάνω στο θέμα της σίτισης. Όπως τονίστηκε πάντως, το ζήτημα είναι πολύ κοντά στο να διευθετηθεί με τον έκδοση της νέας ΚΥΑ.

Ακολούθως επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, από την Λιμενάρχη Κεφαλονιάς κ. Παναγιώτα Κολοβού. Η κα Κολοβού επεσήμανε τα προβλήματα του κτηριακού και της υποστελέχωσης, με τον κ. Λαμπρίδη να δεσμεύεται να μεταφέρει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στον αρμόδιο Υπουργό, καθώς δεν είναι στην δική του αρμοδιότητα. Και από το Λιμεναρχείο τιμήθηκε με τον θυρεό του Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς.

Τέλος και πριν την σύσκεψη, βρέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο.

Εκεί ο κ. Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με τις πλωτές εξέδρες στην Κεφαλονιά, ζητώντας να γίνει απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, που θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που ήταν ορατό και το καλοκαίρι του 2017. Και στην Περιφερειακή Ενότητα, δόθηκαν δώρα δύο τόμοι για την ιστορία του υποβρυχίου "Περσεύς". 

Γιώργος Χαλαβαζής