Η Παλική απαιτεί ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 12:01

Η Παλική απαιτεί ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής

Ενημερωσετε τον κοσμο του Ληξουριου και της Παλικης...

 Προς ολους τους αρμοδιους φορεις ,Κυβερνηση, Περιφερεια, Δημο Κεφ/νιας:

Κυριοι θα ηθελα να ενημερωσετε τον κοσμο του Ληξουριου και της Παλικης για τα παρακατω προβληματα που υπαρχουν στη περιοχη μας. Ενδεικτικα αναφερω τα εξης:

1. Οδικο δικτυο Παλικης:

Δρομος Ληξουρι-Λιβαδι κοντα στα Κουβαλατα, υπαρχει μια αποσταση δρομου περιπου 30 μετρα στη θεση που ειναι το γεφυρακι, που δεν εχει επισκευαστει .

Δρομος Ληξουρι - Ανωγη στη θεση Κουρουπατα , αποσταση δρομου περιπου 100 μετρα που δεν εχει επισκευαστει.

Δρομος προς Κοντογεναδα απο Αγια Θεκλη και κοντα στις Βοβυκες, σε καποιο σημειο θελει υποστηλωση γιατι ειναι επικινδυνος να πεσει και το χωριο ειναι αποκλεισμενο απο τη συγκοινωνια.

Δρομος προς Χαβριατα περιπου 500 μετρα , δεν εχει επισκευαστει.

Τα προβληματα εδω ειναι οι τι οι δρομοι αυτοι ειναι γεματοι λακκουβες, ειναι χωματοδρομοι και ειναι κεντρικοι δρομοι για τα χωρια που σημαινει εχουν καθημερινα μεγαλη κινηση. Γιατι δεν φτιαχνονται 4 χρονια τωρα, πού κολλαει αυτη η κατασταση, υπαρχει πληροφορηση; Ειναι επεικως απαραδεκτοι οσοι εμπλεκονται σε αυτη την ιστορια. Απαιτουμε να μαθουμε τι συμβαινει.

Επισης ο δρομος στα Καρδακατα ειναι εξαιρετικα επικινδυνος σε ορισμενα σημεια που δεν υπαρχουν μπαρες. Γιατι δεν φτιαχνονται; Γνωριζει ο Δημος και η Περιφερεια στη περιπτωση που καποιο αυτοκινητο η μηχανακι πεσει στο γκρεμο , τι αποζημιωση θα δωσει αν διαπιστωθει οτι
λογω της μη υπαρξης μπαρων προκληθηκε ατυχημα; Και καλα δεν σκεφτονται τους τουριστες που αναμενονται πολλοι το καλοκαιρι, μηπως συμβει το μοιραιο:

2. Μπορει καποιος υπευθυνος να μας πληροφορησει πού βρισκονται τα χρηματα που εδωσε η Περιφερεια Αττικης για την Παλικη , ειπαν για 5 εκατ.ευρω. Γιατι δεν προχωρουν τα εργα, υπαρχει καποιο χρονοδιαγραμμα για να ξεκινησουν; Μπορει να μας πληροφορησει κανεις; Απαιτουμε να μαθουμε τι συμβαινει.

3. Πριν δυο μηνες με τις καταληψεις στα σχολεια του Ληξουριου οι οποιες εξεθεσαν ανεπανορθωτα ολους τους αρμοδιους Κυβερνηση ,Δημο και Περιφερεια, παρθηκαν αποφασεις για την επισκευη των σχολειων. Μπορει καποιος να μας πληροφορησει σε ποιο σταδιο βρισκομαστε ή μετα παλι απο καποια χρονια και με αλλες καταληψεις θα πληροφορηθουμε για την εξελιξη της υποθεσης;

4. Το Ληξουρι μετα τους σεισμους, την οικονομικη κριση και τον "Καλλικρατη" ειναι τελειωμενο.
Τουλαχιστον μπορει καποιος να μας πληροφορησει τι συμβαινει με εκεινοι το ερημο το Θεατρο και δεν φτιαχνεται, τουλαχιστον να βλεπουμε καμμια ταινια και καμμια συναυλια;

5. Με το ΤΕΙ τι γινεται, θα το αποχαιρετισουμε κι αυτο, οπως και τοσα αλλα: Yπάρχει καποια εξελιξη;

Tα προβληματα ειναι πολλα και δεν τειλειωνουν στα παραπανω. Αυτα κατα την αποψη μου ειναι τα πιο σημαντικα. Δεν αναφερω το Νοσοκομειο γιατι ειναι μεγαλο θεμα.

Να μη ξεχνουν ολοι οι αρμοδιοι οτι του χρονου εχουμε εκλογες τοσο βουλευτικες οσο και δημοτικες. Ας μη φτιαξουν τιποτα στο Ληξουρι και ας ερθουν να ζητησουν ψηφο. Ας ερθουν να μας πουν απο εκεινα που ξερουν (αερολογιες δηλαδη και εξυπναδες) και θα ψαχνουν να δουν τι εγινε στο Ληξουρι και μαυριστηκαν ολοι. Ενας χρονος τους εμεινε και αν θελουν ψηφο, προλαβαινουν να φτιαξουν το Ληξουρι. Δεν ειμαστε και λιγοι στη Παλικη κοντα 6.000 κοσμος.

Εκεινοι θα χασουν. Στο χερι τους ειναι να ανατρεψουν μια χαμενη εκλογικη αναμετρηση ολοι τους, μηδενος εξαιρουμενου!

Ας τους ψηφισει η υπολοιπη Κεφαλονια. Εμεις χαμενοι και χαμενοι ειμαστε. Η κλεψυδρα για ολους αυτους Κυβερνηση,Περιφερεια, Δημος Κεφαλονιας εχει ηδη γυρισει αναποδα και σιγα-σιγα τελειωνει. Στο χερι τους ειναι να προλαβουν!

Ευχαριστω πολυ,

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250