«Ήταν όλοι τους και πάλι εκεί…» Το Πυροσβεστικό Σώμα γιόρτασε και βράβευσε όσους βοήθησαν την αντιπυρική περίοδο στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 12:56

«Ήταν όλοι τους και πάλι εκεί…» Το Πυροσβεστικό Σώμα γιόρτασε και βράβευσε όσους βοήθησαν την αντιπυρική περίοδο στην Κεφαλονιά (εικόνες)

 Τίμησε την μνήμη των Τριών Παίδων των εν καμίνω βληθέντων και βράβευσε της Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας

 

Ηταν όλοι τους και πάλι εκεί… Όπως το καλοκαίρι που όλοι μαζί Πυροσβέστες και εθελοντές δασοπυροσβέστες συνεργάστηκαν άψογα ώστε η Κεφαλονιά να έχει τις λιγότερες δυνατές πληγές από τις 202 (!) τον αριθμό πυρκαγιές. 

Επ’ ευκαιρία λοιπόν της σημερινής εορτής του Πυροσβεστικού Σώματος, που τίμησε την μνήμη των Τριών Παίδων των εν καμίνω βληθέντων, προστατών του Σώματος, απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν τα μέγιστα την εφετινή… δραματική αντιπυρική περίοδο στην Κεφαλονιά.

Η Επίσημη Δοξολογία τελέστηκε στην Μητρόπολη, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Πετεινάτου, ακολούθησε ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος .

Β. Σολδάτος: «Μπαράζ εσκεμμένων πυρκαγιών το καλοκαίρι»

Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Κεφαλονιάς Βασίλειος Σολδάτος «αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπήρχε μεταξύ των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας , της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα» τονίζοντας επίσης πως υπήρχε «εσκεμμένα μπαράζ πυρκαγιών στους πρόποδες του Αίνου». Ο κ. Σολδάτος χαρακτήρισε «κόσμημα τις Εθελοντικές Ομάδες Κεφαλονιάς» λέγοντας παράλληλα ότι «είχαμε μία επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο».

Εν συνεχεία έγινε η Βράβευση Εθελοντικών Ομάδων Κεφαλονιάς , όπου βραβεύτηκαν έξι εθελοντικές ομάδες και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλονιάς . Οι εθελοντικές ομάδες που βραβεύθηκαν ήταν η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ερίσου, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελειού – Πρόννων, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Εικοσιμίας, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παλικής και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυλάρου.

Τις βραβεύσεις έκανα ν, ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος, η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Φιλίππου, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Ανδρεάτος , η υποδιοικήτης Πυροσβεστικού Σώματος Κεφαλονιάς Θεοδώρα Γόντικα.

Ακολουθήσει μικρή δεξίωση...

Και του χρόνου με υγεία και δύναμη στο Πυροσβεστικό Σώμα Κεφαλονιάς και στις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς! 

Γιώργος ΧαλαβαζήςΦόρτωση…

Φόρτωση…