Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν σε Αθήνα - Πειραιά σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 20:17

Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν σε Αθήνα - Πειραιά σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων (εικόνες)

Σε Πλανητάριο, εγκαταστάσεις και γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών και συμμετοχή στην ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία»

 Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν σε Αθήνα - Πειραιά 65 σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Σπουδών της Ακαδημίας μας, καθηγητή ναυτικών μαθημάτων, πλοίαρχο Α΄ Ε.Ν., κ. Ρασσιά Διονύσιο.

Οι επισκέψεις έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 2 έως 4 Νοεμβρίου 2017 και συγκεκριμένα:

Την 2-11-2017 στις εγκαταστάσεις και γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών «Alpha Bulkers» και «Pantheon Tankers», του Ομίλου Άννας Αγγελικούση.

Την 3-11-2017 στις εγκαταστάσεις και γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας «Tsakos Columbia Shipmanagement», του Ομίλου Τσάκου στο Μέγαρο Μακεδονία,
στο Δικηγορικό Γραφείο «Papadimitriou & Partners» και
στο Ευγενίδειο Πλανητάριο - Ίδρυμα Ευγενίδου.

Την 4-11-2017 συμμετοχή στην ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» που διοργάνωσε στο Μουσείο Μπενάκη το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net.

Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις στα γραφεία των πιο πάνω ναυτιλιακών εταιρειών πραγματοποιήθηκε αρχικά ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και γραφεία και εν συνεχεία παρουσιάσεις προς τους σπουδαστές μας από στελέχη και τους Γενικούς Διευθυντές των εταιρειών σε θέματα ασφάλειας επί πλοίου, προσαρμογή και συμπεριφορά επί του πλοίου. Κατατέθηκαν επίσης βιογραφικά από τους σπουδαστές με σκοπό τη μετέπειτα απασχόλησή τους σε πλοία των εταιρειών είτε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ταξιδιών είτε στο πλαίσιο μετέπειτα επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

Στο Ευγενίδειο Πλανητάριο οι σπουδαστές μας παρακολούθησαν την ταινία με θέμα: «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Λεωνίδα Δημητριάδη - Ευγενίδη και τον Σύμβουλο Εκδόσεων, Δωρεών και Υποτροφιών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μανάφη, με τους οποίους συνομίλησαν αναφορικά με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Η ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» περιελάμβανε θεματικά πλαίσια αναφορικά με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τη ναυτική καθημερινότητα με ομιλητές υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αξιωματικούς Ε.Ν., ναυτιλιακούς οικονομολόγους και αναλυτές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι σπουδαστές είχαν επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών αναφορικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία καθώς και να καταθέσουν σχετικά βιογραφικά.

 

Σχετικά links:
http://www.theseanation.gr/ναυτιλια/νεα-ναυτιλιας/ναυτικη-εκπαιδευση/38555-επίσκεψη-σπουδαστριών-και-σπουδαστών-της-αεν-ιονίων-νήσων-στο-ίδρυμα-ευγενίδου.html


http://www.isalos.net/2017/11/oi-ellines-axiomatikoi-tou-mellontos-dynamiko-paron-stin-imerida-tis-isalosnet/

 ALPHA BULKERSALPHA BULKERS 1ALPHA BULKERS 2PAPADIMITRIOU PARTNERSΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ 1ΤΣΑΚΟΣ 1ΤΣΑΚΟΣ 2ΤΣΑΚΟΣ 3

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250