Π. Δρακουλόγκωνας: «Αποφασίστηκε η αδειοδότηση όλων των σεισμόπληκτων σχολείων Κεφαλονιάς»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 10:32

Π. Δρακουλόγκωνας: «Αποφασίστηκε η αδειοδότηση όλων των σεισμόπληκτων σχολείων Κεφαλονιάς»

Ο Αντ/ρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης μίλησε στον Inkefalonia 89,2 για τα σχολεία, την ετοιμότητα της Περιφέρειας και την κακοκαιρία 

 O Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, σχετικά με την κακοκαιρία, την ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και στις εξελίξεις όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις για την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων στην Κεφαλονιά.

Αναφορικά με το θέμα των σεισμόπληκτων σχολείων, ο κ. Δρακουλόγκωνας, τόνισε πως «Κατά την χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα που υπήρχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτηριακών Υποδομών και την πρόεδρο των Κτηριακών Υποδομών στην οποία ήταν παρούσα και η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφρ. Θεοπεφτάτου, καταλήξαμε σε μία λύση που θέτει τα σεισμόπληκτα σχολεία της Κεφαλονιάς σε διαδικασία επισκευής . Αποφασίστηκε η αδειοδότηση όλων των σεισμόπληκτων σχολείων Κεφαλονιάς και εκτίμησή μας είναι ότι αν είναι σωστός ο φάκελος, όλα τα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν οι Κτηριακές Υποδομές σε άμεση δημοπράτηση».

Όσον αφορά το ζήτημα του νέου σχολικού συγκροτήματος του Ληξουρίου, ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε ότι: «ενώ τέθηκε από εμάς το ζήτημα προς τις Κτηριακές υποδομές, διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε μεγάλη ζέση», βάζοντας μας έτσι «ερωτηματικά» για το αν και πότε θα δούμε να προχωράει η κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ληξούρι.

Όσον αφορά την κακοκαιρία, ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε πως «όσα μικροπροβλήματα προέκυψαν από την βροχόπτωση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς», ενώ για το ενδεχόμενο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, επεσήμανε πως « μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο έκτακτο δελτίο για πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν υπάρξει θα ενημερώσουμε άμεσα και θα προβούμε και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δρακουλόγκωνα

https://www.youtube.com/watch?v=jTVewtVmTMs

Την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» την ακούτε ζωντανά καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 12 με 1 μ.μ. και σε επανάληψη 7 με 8 πρωί




00 inkefalonia general ad 300X250