Νίκος Γόντικας: «Ζητιανεύουμε για να διατηρήσουμε το αξιόμαχο της υπηρεσίας…»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 18:43

Ο Νίκος Γόντικας (δεξιά) με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Β. Σολδάτο κατά την άσκηση "Δια Πυρός 2017"

Ο Νίκος Γόντικας (δεξιά) με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Β. Σολδάτο κατά την άσκηση "Δια Πυρός 2017"

Συνέντευξη στον Inkefalonia Radio 89,2 για τα προβλήματα στην στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου

Ο Νίκος Γόντικας, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia Radio 89,2 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, όσον αφορά τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού και της στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου. 

Ο κ. Γόντικας συνεχίζοντας από την επιστολή που απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στον αν. υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Τόσκα, τόνισε πως τα προβλήματα όσον αφορά την υποστελέχωση είναι πολλά και πλέον «αναγκαζόμαστε να ζητιανεύουμε για να διατηρήσουμε το αξιόμαχο της υπηρεσίας, για την ασφάλεια των πολιτών…».

Παράλληλα, μίλησε για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεφαλονιά, ώστε να αντιμετωπίσουν τις 186 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι και αποτελούν ρεκόρ για την νησιωτική Ελλάδα.

Όπως φαίνεται, πάντως, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα πάμε για αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου, από 15 Νοεμβρίου 2017, καθώς από την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχουν δοθεί ώρες εργασίας στους συμβασιούχους 5ετούς διάρκειας!

Οι συγκεκριμένες ώρες υπάρχει κίνδυνος να δοθούν κάποια στιγμή μέσα στο 2018!

Επίσης, υπάρχει και το εντονότατο πρόβλημα στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου, που ακόμα βρίσκεται σε οικίσκους, δίπλα στην θάλασσα (με κίνδυνο διάβρωσης των οχημάτων), σχεδόν 4 χρόνια μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου 2014. 

Και εδώ είναι που πρέπει να δοθούν λύσεις μόνιμες, ουσιαστικές και όχι εμβαλωματικές!

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξή του

https://www.youtube.com/watch?v=Av33BSNzHB8

Την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» την ακούτε καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 12 μ – 1 μ.μ. και σε επανάληψη κάθε πρωί 7-8 π.μ.




00 inkefalonia general ad 300X250