Ψήφισμα Επαγγελματιών στην Βουλευτή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:28

Ψήφισμα Επαγγελματιών στην Βουλευτή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους

Από τον εμπορικό σύλλογο Αργοστολίου "Η ΚΡΑΝΗ" σε συνεργασία με τους συλλόγους εμπόρων επαγγελματιών -επισιτιστών και ξενοδόχων - Συνέντευξη προέδρου ΚΡΑΝΗΣ Ιακ. Νιφοράτου στον Inkefalonia Radio 89,2 


Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου "Η ΚΡΑΝΗ" κατόπιν συνεργασίας με τους συλλόγους εμπόρων επαγγελματιών -επισιτιστών και ξενοδόχων συνέταξε  το παρακάτω ψήφισμα το οποίο αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούναι στα νησιά μας και το οποίο παραδόθηκε από αντιπροσωπεία των προέδρων των συλλόγων στη βουλευτή του νησιού κ. Α. Θεοπεφτάτου

Με βάση το ψήφισμα ακολούθησε επικοδομητικός διάλογος για το σύνολο των προβλημάτων και κατέληξε με την υπόσχεση της κ. Θεοπεφτάτου ότι θα προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα μας στους ανάλογους κρατικούς φορείς.

Αυτό ήταν η αρχή μιας σειράς επαφών που συμφωνήσαμε ότι θα ακολουθήσουν με την κ . Θεοπεφτάτου στο μέλλον.

Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος  των συλλόγων στην τοπική κοινωνία καθώς και η αναβάθμιση από μέρος της πολιτείας ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ                     ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Παρακάτω η συνέντευξη του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου "Η Κράνη" Ιάκωβου Νιφοράτου στην εκπομπή Inkefalonia 89,2  'Μέρα Μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

https://www.youtube.com/watch?v=SBzMVMgO1qU

 

 


 ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ –ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ

                        Κα Βουλευτή

                     ΑΦΡΟΔ. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ             ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 24/8/2017

 Μετά από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο νησί μας το τελευταίο διάστημα καθώς επίσης και οι καταστάσεις που βιώνουμε αυτά τα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης μας οδηγούν στο να σας ζητήσουμε τη συμβολή σας στην λύση των αιτημάτων μας

           Α) Να σταματήσει το φαινόμενο αυτό που έχει αρχίσει αυτό το διάστημα από τους ελέγχους των κλιμακίων της εφορίας με το κλείσιμο των καταστημάτων

               Δεν είμαστε εναντίον στον οποιοδήποτε έλεγχο που θα γίνει και ούτε στη μη επιβολή των προστίμων σε περίπτωση παρανομίας αλλά είμαστε αντίθετοι με το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων που προχωρούν τα κλιμάκια αυτά και σε μια περίοδο τουριστική που όλοι περιμένουμε την αύξηση των εσόδων μας ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

           Β) Την υποστήριξη σας στο δίκαιο αίτημα μας για τη μείωση αυτής της εξοντωτικής υπερφορολόγησης που ασκείται από το κράτος προς τον κλάδο μας που έχει σαν τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων μας και παράλληλα την αύξηση της ανεργίας και χωρίς να υπάρχουν τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση.

          Γ) Τη δικιά σας παρέμβαση στο πρόβλημα που προκύπτει με την εγκατάσταση των POS στα καταστήματα μας με το πρόβλημα που προκύπτει από τις χρεώσεις των τραπεζών οι οποίες είναι τόσο εξοντωτικές όσο και αποτρεπτικές για τη χρήση των μηχανημάτων αυτών.

              Παράλληλα όμως χωρίς την δημιουργία ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού το μέτρο αυτό οδηγεί τις επιχειρήσεις μας στο κλείσιμο μια που δε θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού είναι ένα εργαλείο για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και παράλληλα για την αύξηση των εσόδων του κράτους.

          Δ) Τη διακοπή οποιουδήποτε αναγκαστικού μέτρου είσπραξης τόσο από την εφορία όσο και από τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως ότι έχει να κάνει με κατασχέσεις και κυρίως πλειστηριασμούς α κατοικίας συναδέλφων, για όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

          Ε) Τη δικιά σας συμβολή στο να δοθούν πόροι και να απορροφηθούν κονδύλια στο νησί ώστε αυτά να πέσουν στην τοπική αγορά και να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.

        ΣΤ) Τη δικιά σας παρέμβαση στο να προβληθεί καλύτερα το νησί μας τουριστικά και με αυτό τον τρόπο να γίνει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία χρόνο με το χρόνο συρρικνώνεται με αποτέλεσμα και τα έσοδα να μην είναι αυτά που προσδοκούμε.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Η ΚΡΑΝΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΑΜΗΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250