Εκδηλώσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων το καλοκαίρι 2017 στα νησιά μας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 12:50

Εκδηλώσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων  το καλοκαίρι 2017 στα νησιά μας

To Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, πραγματοποίησε αυτό το καλοκαίρι τρεις σημαντικές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Η πρώτη καθαρά επιστημονική εκδήλωση έγινε στη Ζάκυνθο στις 29 Ιουλίου 2017 με θέμα:“ Η Ελληνική έννομη τάξη εξήντα χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης 1957”, σε συνεργασία με την Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαικών σπουδών (ΕΠΕΕΣ) και τη συμμετοχή καθηγητών διαφόρων ελληνικών Πανεπιστημίων. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματός μας καθηγητής κ. Ιωάννης Δραγώνας ενώ εκφώνησε ομιλία ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Σταύρος Κοντονής.

Η δεύτερη εκδήλωση έγινε στο Αργοστόλι στις 4 Αυγούστου 2017 ως απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στη μνήμη του Ιδρυτή του Ιδρύματος μας Γεράσιμου Αρσένη με την ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το όνομά του. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματός μας καθηγητής κ. Ιωάννης Δραγώνας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, η Βουλευτής του Νομού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, ενώ την πινακίδα με το όνομα″ Γ.Δ. Αρσένης″ αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η τρίτη εκδήλωση έγινε στην Πεσσάδα στην Κεφαλονιά με θέμα“ Ιστορική αναφορά στα χωριά μας Κεραμειές- Πεσάδα- Σπαρτιά″ στις 21 Αυγούστου 2017. Την εκδήλωση χαιρέτησεο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματός μας καθηγητής κ. Ιωάννης Δραγώνας και ομίλησαν η ερευνήτρια κυρία Π. Μοσχονά για τις Κεραμειές, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Λ. Δάλλα Ευαγγελάτου για την Πεσσάδα, ο εκπαιδευτικός κύρος Θ. Χαρτουλιάρης για τον Πεσσαδιάνο πρύτανη Γ. Μεσολωρά και ο Αν.Νομικός Σύμβουλος του ΕΚΠΑ κύριος Αργυρός για τα Σπαρτιά με συντονιστή τον Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή κύριο Ν.Μαραβέγια. Στην μουσική πανδαισία που ακολούθησε συμμετείχαν ο Σ. Νιφοράτος,Ε.Σκιαδαρέση, Χ.Ρόκκου και Κ. Βρεττού. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Γαλανός.




00 inkefalonia general ad 300X250