Ληξούρι: Η Ρένα Δούρου παρέδωσε την επιταγή των 5εκ. ευρώ!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 21:53

Ληξούρι: Η Ρένα Δούρου παρέδωσε την επιταγή των 5εκ. ευρώ!

Στο Ληξούρι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου 


Σκοπός της επίσκεψης της είναι να παραδώσει τη δωρεά των 5εκ. ευρώ στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014.

Νωρίς το πρωί μαζί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, η κα Δούρου επισκέφθηκε την Παλική και συγκεκριμένα κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014, όπως το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, το ΕΠΑΛ, το σχολείο Αγ. Θέκλης και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Στην συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου παραδόθηκε η επιταγή των 5εκ. ευρώ.

Τέλος πρόσφεραν αναμνηστικό δώρο στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου έναν πίνακα, ο οποίος απεικόνιζε τον φάρο των Αγιών Θεοδώρων.

Κατερίνα Σκουρτανιώτη

https://www.youtube.com/watch?v=Al2I6tNutTc

Το επίσημο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας

Παραδόθηκαν τα 5εκ. ευρώ από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου

 στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο
-Σημαντική στιγμή έναρξης διαπεριφερειακής συνεργασίας
- Δούρου - Γαλιατσάτος: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όρους αλληλεγγύης
 
 
Την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου υποδέχθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και επισκέφθηκαν τις πληγείσες, από τους σεισμούς του 2014, περιοχές της Παλικής.
 
Αρχικά οι δύο Περιφερειάρχες συνοδευόμενοι και από τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τους Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Αττικής Χρήστο Καραμάνο, Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα και Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ Σπύρο Γαλιατσάτο και το Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση επισκέφθηκαν το Σχολείο Αγίας Θέκλης και εν συνεχεία το ΕΠΑΛ όπου είδαν τις ζημιές από τους σεισμούς και διαπίστωσαν το μέγεθος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για να καταστούν λειτουργικά. Στη συνέχεια στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο η κα. Δούρου και ο κ. Γαλιατσάτος συνομίλησαν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημερώθηκαν από μηχανικούς των Τ.Υ. της ΠΕ Κεφαλονιάς για τις διαδικασίες αποκατάστασης του κτιρίου. 
 
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε ότι "η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την  αποτελεσματική άσκηση διοίκησης – και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε». 
"Ευχαριστούμε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και όσες και όσους συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόδοση της δωρεάς των 5 εκ. ευρώ στην περιοχή της Παλικής. Είναι ευτυχής συγκυρία η υλοποίηση μιας εκφρασμένης με σαφήνεια βούλησης, απόδειξη ότι όταν δουλεύουμε αποτελεσματικά και γρήγορα μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις αλληλεγγύης. Έχουμε ανάγκη η διαπεριφερειακή αλληλεγγύη να μην μείνει μόνο σε σ' αυτό το επίπεδο αλλά να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την συνεργασία" δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
 
Η κα. Δούρου παρέδωσε την επιταγή των 5 εκ. ευρώ στον κ. Γαλιατσάτο με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν τα έργα:
 
1. Αποκατάσταση - βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου
2. Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ
3. Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης
Ληξουρίου Παλικής
4. Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής
 
 
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε ακόμη δύο έργα για την περιοχή: την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ και την στατική επισκευή και ανάδειξη του εκκλησιαστικού μνημείου Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. 
 
 IMG 20170720 110314IMG 20170720 110723

DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030

Το αναμνηστικό δώρο επιμελήθηκε το γνωστό κατάστημα στο Αργοστόλι ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗ.

DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030DSC 0030

Η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς για την επίσκεψη Δούρου

Τρία χρόνια για μια τροπολογία… προς τι οι «φιέστες» για τα 5 εκατομμύρια;

Με αφορμή την επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής, κας Ρένας Δούρου, για τη δωρεά των 5 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, σκόπιμο είναι να ειπωθούν τα κάτωθι:

  1. Tο ως άνω ποσό αποφασίστηκε να δοθεί στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, κατόπιν πρότασης του τότε Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Σγουρού, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το νησί μας και να αποκατασταθούν ζημιές ή καταστροφές που είχαν προκληθεί από τους σεισμούς του 2014.
  2. Μετά από κωλυσιεργία τριών ετών η νυν Περιφερειάρχης Αττικής έρχεται σήμερα το βράδυ στο νησί μας προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή «φιέστα» της Βουλευτή και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι αυτονόητο, όπως η άμεση επίλυση όλων των γραφειοκρατικών και μη εμποδίων για την εκταμίευση των χρημάτων.
  3. Κοντολογίς, θετικό είναι ότι έστω και τώρα, μετά από τόση ταλαιπωρία για τους κατοίκους κυρίως της Παλικής, τα χρήματα θα εκταμιευθούν. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί αιτία για «φιέστες» και «πανηγύρια» από την πλευρά των ιθυνόντων. Καλύτερο θα ήταν οι υπεύθυνοι της τρίχρονης καθυστέρησης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την περαιτέρω ζημιά που έχουν προκαλέσει στο νησί της Κεφαλλονιάς…Εξάλλου, αποτελεί μνημείο πολιτικής ανικανότητας το γεγονός ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για μια τροπολογία η οποία ήταν και ημιτελής, ώστε απαιτήθηκε επιπλέον χρόνος για να φτάσουμε επιτέλους στη λύση του προβλήματος.

ΝΟ.Δ.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250