Προβλήτα και άγαλμα «Χουάν ντε Φούκα» στο λιμάνι Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 11:15

Προβλήτα και άγαλμα «Χουάν ντε Φούκα» στο λιμάνι Αργοστολίου

"Η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου παρακίνησε όλες τις διαδικασίες για την ονομασία της προβλήτας και την τοποθέτηση του αγάλματος"


Η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου στις 29/11/2 014 ομόφωνα αποφάσισε (αρ.απ. 121/14), σύμφωνα και με πρόταση που είχε προηγηθεί από τον σύλλογο ναυτικών «Νίκος καββαδίας», να ονομαστεί την προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων(μπαστούνι) σε «ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΦΟΥΚΑ» (Ιωάννης Φωκάς ,ο περιώνυμος Κεφαλλονίτης θαλασσοπόρος ).

Μετά από παρέλευση δυο περίπου ετών στις 29/9/2016 με την αριθμ. 64/2016  το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολιού ομόφωνα αποφάσισε να τοποθετηθεί πλακά που να αναφέρει στοιχεία της  ιστορίας του μεγάλου αυτού θαλασσοπόρου στην οδό που βρίσκεται στο Αργοστόλι  και που φέρει το όνομα του.

Τίποτα όμως από τα παραπάνω  δεν έγινε από πλευράς άλλων αρμοδίων υπηρεσιών.

Έτσι στις 19/10/2016 με την αριθμ. 70/16 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου και εφόσον δεν υπήρξε ανταπόκριση για τις προηγούμενες προτάσεις μας ,προτείναμε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες η προβλήτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Λιμεναρχείου Αργοστολίου να ονομαστεί Χουάν ντε Φούκα και να τοποθετήσει το άγαλμα που που έχει φιλοτεχνηθεί από τον κ. Σπυρίδωνα Χουρμούζη προς την νότια πλευρά του Λιμενικού κτηρίου πλησίον του ιστού τη Ελληνικής σημαίας.

Κατόπιν όλων αυτών των ενεργειών μας μετά από περίπου έξι  μήνες διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη και χαρά ότι τελικά ότι εγκριθεί το αίτημα μας το οποίο γνωστοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες στο  Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Αντιπεριφέρεια ,για να προχωρήσει η υλοποίηση του .

Ως εκπρόσωποι των κάτοικων του πρώην Δήμου Αργοστολίου ευχαριστούμε το Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Κεφαλλονιάς   και τις συναρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες τελικά υλοποίησαν και τιμούν αφενός αυτόν τον μεγάλο θαλασσοπόρο που όλη ανθρωπότητα γνωρίζει περισσότερα από ότι εμείς για αυτόν, αφετέρου που υλοποίησε την πρόταση μας σαν αρμόδιο όργανο που είμαστε.

Λυπούμαστε που δεν διαβάσαμε πουθενά ότι η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου ήταν αυτή που παρακίνησε όλες τις διαδικασίες για την ονομασία της προβλήτας και την τοποθέτηση του αγάλματος του Χουάν ντε Φούκα .

Ευχόμαστε σύντομα να γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια και ελπίζουμε σαν Δημοτική Κοινότητα εκείνη την ήμερα να μην ξεχαστούμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ   ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250