Με επιτυχία η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Πολωνού τουρίστα στην Άσσο - Με ελικόπτερο Super Puma η διάσωση (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 19:37

Με επιτυχία η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Πολωνού τουρίστα στην Άσσο - Με ελικόπτερο Super Puma η διάσωση (ανανεωμένο)

Θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς και απο εκεί αν χρειαστεί στο Νοσοκομείο Αργοστολίου 

Νεώτερη ενημέρωση 21.08

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Πολωνού τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί σε απόκρημνη πλαγιά στην Ασσο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με ομάδα πυροσβεστών, μαζι με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Βασίλειο Σολδάτο και την υποδιοικητή Θεοδώρα Γόντικα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σολδάτο μας δήλωσε πως: «Ηταν μία δύσκολη επιχείρηση, η οποία όμως στέφθηκε με επιτυχία. Ο τουρίστας είχε βρεθεί σε γκρεμό 30 μέτρων και είχε πανικοβληθεί. δεν μπορούσε ούτε να ανέβει ούτε και να κατέβει. Άνδρας της Πυροσβεστικής τον προσέγγισε και του έδωσε νερό και φαγητό και η διάσωσή του έγινε με ελικόπτερο Super Puma που τον μετέφερε μαζί με τον διασώστη κατ’ αρχήν στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς και εν συνεχεία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους».

Ο Πολωνός τουρίστας, δεν είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό, παρά μόνον εγκαύματα που είχαν προκληθεί από τον ήλιο.

 

Νεώτερη ενημέρωση 19.08

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Πολωνού τουρίστα στην Ασσο. Το ελικόπτερο Super Puma που έφτασε απο την Αθήνα κατάφερε να τον απεγκλωβίσει. Αυτή την στιγμή του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και αν χρειαστεί εν συνεχεία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

 

Νεώτερη ενημέρωση ώρα 18.28

Από στιγμή σε στιγμή στην περιοχή όπου έχει εγκλωβιστεί ο τουρίστας στην Άσσο καταφτάνει ελικόπτερο Super Puma, το οποίο θα προσπαθήσει να τον απεγκλωβίσει από το σημείο που βρίσκεται εδώ και ώρες.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχει επαφή και επικοινωνία Πυροσβεστών με τον Πολωνό τουρίστα, του έχουν κατεβάσει φαγητό και νερό, ωστόσο το δύσβατο της περιοχής απαιτεί την συνδρομή του Super Puma για να απεγκλωβιστεί.

 

Νεώτερη ενημέρωση Ωρα 15.21

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Πολωνού τουρίστα στην Ασσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχει πλησιάσει Πυροσβέστης και του έχει δώσει νερό, ωστόσο το σημείο που εχει εγκλωβιστεί είναι δύσβατο και θα χρειαστεί η συνδρομή ελικοπτέρου που έχει κληθεί και έχει καταφτάσει από την Αθήνα.

Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι ασφαλής...

Την μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Βασίλειος Σολδάτος.

 

Αρχική Ενημέρωση 

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τουρίστα (Πολωνικής καταγωγής), ο οποίος εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή την στιγμή που έκανε ορειβασία στην Ασσο.

Ηδη έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας και το κέντρο της Σάμης, στο σημείο βρίσκεται ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Βασίλειος Σολδάτος, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από την Αθήνα, πιθανότατα με ειδικό ελικόπτερο, καθώς το σημείο που ο τουρίστας έχει εγκλωβιστεί είναι δύσβατο...

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση της υγείας του...

Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250