«Έφυγε» ο Κλέων Μώρος...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 11:30

«Έφυγε» ο Κλέων Μώρος...

Ο σύλλογος «Φίλοι Ιεράς Μονής Εσταυρωμένου» εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια


Η πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου «Φίλοι Ιεράς Μονής Εσταυρωμένου» μόλις έμαθαν την απροσδόκητη αναχώρηση από την επίγεια ζωή του Κλέωνα Μώρου , διεκεκριμένου μέλους του συλλόγου, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση την 9-6-2017.

Ο εκλιπών, άνθρωπος της προσφοράς, υπήρξε μαζί με τα άλλα έργα του και υποστηρικτής του συλλόγου και της Ιεράς Μονής, ακούραστος πρωτεργάτης σε κάθε έργο που χρειαζόταν. Από τα πρώτα βήματα του συλλόγου έδινε το δυναμικό παρών και υπήρξε ασυμβίβαστος υπερασπιστής της αλήθειας, αψηφώντας  τις συκοφαντίες με τις οποίες προσπάθησαν κάποιοι να τον κάμψουν, κατά το λόγιο της Γραφής : «ανταπέδωκαν μοι κακά αντί αγαθών ων εποίησα» και «ενδιέβαλλον με επεί κατεδίωκον αγαθοσύνην»!

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία προκειμένου να προσευχηθεί  για την ανάπαυση της ψυχής του Κλέωνος Μώρου, ιδρυτικού μέλους του συλλόγου, και να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Επίσης αποφάσισε να προσφέρει στην μνήμη του εκλιπόντος αντί στεφάνου το χρηματικό ποσόν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοριζάτων τον οποίο επίσης ολόψυχα εφρόντιζε και με κάθε τρόπο συνέβαλε για την δημιουργία του Πνευματικού του Κέντρου.

Ο Κύριος ας προσλάβει την ψυχή του αγαπητού μας Κλέωνα με τους αγίους και τους αγγέλους Του και ας παρηγορεί την οικογένεια του!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η ευρύτερη αστυνομική οικογένεια από σήμερα είναι φτωχότερη. Στις 08-06-2017 απογευματινές ώρες έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο διαχρονικός ηγέτης της ομάδας Ζήτα, Ανθυπαστυνόμος ε.α. Μώρος Κλέων.

Ο εκλιπών, από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και μέχρι περίπου το τέλος της δεκαετίας του 90 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Δικυκλιστών (Ομάδα Ζήτα) της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής. Προερχόμενος από την Τροχαία Αθηνών επιλέχθηκε σαν βαθμοφόρος να στελεχώσει το νεοϊδρυθέν (17/02/1979) τμήμα της Υποδιεύθυνσης τότε Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας Πόλεων.

Άτομο οξυδερκές, πείσμων (νησιώτης γαρ), δουλευταράς, δίκαιος και αντικειμενικός κατάφερε με τη συνδρομή βεβαίως και των υφισταμένων του (12 στην αρχή, 250 αργότερα), να «στήσει» μία υπηρεσία που η φήμη της είχε αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια στα τέλη του 20ου αιώνα και όχι μόνον αφού διάφορα κανάλια του εξωτερικού από Γαλλία, Ιαπωνία κλπ έκαναν ρεπορτάζ γιά τον τρόπο εργασίας αυτών των δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με το κωδικό όνομα Ζ.

(Γιά την ιστορία της ανατρέξτε στην wikipedia στο https://el.wikipedia.org/wiki/Ομάδα_Ζήτα )

Υπό την καθοδήγησή του, μια χούφτα αστυνομικοί το 1980, περισσότεροι κάποια χρόνια αργότερα, κατάφεραν και έστησαν μία Υπηρεσία που οι επιτυχίες της ήταν ανεπανάληπτες και έμειναν στην ιστορία της αστυνομικής οικογένειας.

Οργανωτικός στα όρια της τελειότητας συνέδεσε το όνομά του με τον τίτλο Ομάδα Ζήτα και καθοδήγησε τους συναδέλφους του σε μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, προσφορά που όλοι οι αστυνομικοί αλλά και πολλοί από τους πολίτες διαχρονικά αναγνωρίζουν σε αυτή την Υπηρεσία.

Μαχητής όπως ήταν, πάλεψε 1 ½ χρόνο με την αρρώστια του στον πνεύμονα αλλά έχασε τη μάχη προς λύπη των δικών του ανθρώπων αλλά και των συναδέλφων που τον γνώρισαν. Πηγαίνει να βρει κάποιους παλιούς του υφισταμένους και παντοτινούς συναδέλφους και ποιος ξέρει ίσως οργανώσει εκεί πάνω μία έξτρα Αλλαγή (όπως λένε και οι Ζητάδες μεταξύ τους).

Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη 

Πηγή : ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

 




00 inkefalonia general ad 300X250