Διαμαρτυρία - καταγγελία από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αργοστολίου "Ο Αγιος Γεράσιμος"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 13:58

Διαμαρτυρία - καταγγελία από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αργοστολίου "Ο Αγιος Γεράσιμος"

Για τις μεταφορές αυτοκινήτων τουριστικών γραφείων και γραφείων ενοικίασης απο λιμάνια και αεροδρόμιο 

Προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Αργοστολίου με την επωνυμία “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ”, εδρεύοντος στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
- Στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου Κεφαλονιάς.
-Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
- Στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
- Στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας.

***

Προς μεγάλη έκπληξη, απογοήτευση και συνακόλουθη λύπη μας, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι στο χώρο του αεροδρομίου και των λιμανιών λαμβάνει χώρα καταστρατήγηση των διατάξεων του Νόμου 4093/2012 και της εκδοθείσης κατ' εξουσιοδότηση αυτού ΚΥΑ με αριθμό Α 80931/5842/2016 αναφορικά με τη δυνατότητα των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων τουριστικών γραφείων και γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων να διενεργούν μεταφορές από το χώρο του αεροδρομίου και των λιμανιών.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, είναι νόμιμη αποκλειστικώς και μόνον η εκμίσθωση από οχήματα έως εννέα θέσεων με σύμβαση ελαχίστου διαρκείας 6 ωρών, φέροντα επικολλημένο στην πάνω δεξιά γωνία του οπίσθιου ανεμοθώρακα διακριτικό σήμα συγκεκριμένων διαστάσεων, με αναγραφή της επωνυμίας της επιχειρήσεως, με απαρέγκλιτο όρο να μην εκμισθώνεται εκ νέου το συγκεκριμένο Ε.Ι.Χ. όχημα πριν παρέλθουν 6 ώρες από την αναγραφόμενη στη σύμβαση ώρα έναρξης, την οποία σύμβαση πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους οι οδηγοί των οχημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν επαγγελματίες που ένεκα κερδοσκοπικών λόγων επιχειρούν κυριολεκτικά να υποκαταστήσουν τον επαγγελματικό μας ρόλο προσβάλλοντας κατάφωρα τα έννομα συμφέροντά μας και δρώντας καθόλα παράνομα, αντίθετα στις ως άνω δεσμευτικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα, πολλά εννεαθέσια Ε.Ι.Χ. οχήματα τουριστικών-ταξιδιωτικών γραφείων και γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων μπροστά στα μάτια μας, πηγαινοέρχονται εντός ελαχίστων χρονικών διαστημάτων από το αεροδρόμιο και τα λιμάνια προς άγνωστο προορισμό, επιστρέφουν και παραλαμβάνουν εκ νέου επιβάτες, εντός, κατά πολύ μικρότερων των έξι ωρών χρονικών διαστημάτων, κυριολεκτικά ωσάν να πρόκειται για οδηγούς ταξί και είναι πασιφανές πως τούτο το πράττουν εις βάρος ημών των οδηγών ταξί και δίχως να σέβονται την κείμενη νομοθεσία, την οποία όχι απλά δεν τηρούν, αλλά την καταστρατηγούν υπηρετώντας τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Επειδή η παράνομη αυτή τακτική πρέπει να λάβει τέλος παραχρήμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ

ΖΗΤΟΥΜΕ

Από τους αρμόδιους φορείς, είτε ελεγκτικούς είτε κατασταλτικούς και κυρωτικούς να προβούν άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αρθούν οι ως άνω περιγραφόμενες παράνομες ενέργειες, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.

ΑΛΛΩΣ

Θα προβούμε με τη σειρά μας σε κάθε προβλεπόμενη εκ του νόμου ενέργεια για τη διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων μας.

Αργοστόλι, 23/5/2017

Με εκτίμηση,
Το σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΛΑΪΤΗΣ       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΛΑΪΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΑΒΙΑΝΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250